Ungvári Attila - Grand Prix ezüst Mongóliában

Harmincöt ország kétszázegy sportolója nevezett a mongol fővárosban megrendezett Grand Prix-re, köztük két magyarral, a Budaörsi SC színeiben induló Burján Lászlóval és a Közgép-Ceglédi VSE csapatát erősítő Ungvári Attilával.




[caption id="attachment_6993" align="aligncenter" width="504"]ungvariattila2015ulanbator2 fotó: judoinfo.hu[/caption]

Burján László a 60 kilogrammos súlycsoportban francia versenyzővel kezdett, akinek bár sikerült egy vazari értékű dobást végrehajtani judósunkon, végül a harmadik percben egy ipponnal sikerült megfordítania a mérkőzést és továbblépni a második fordulóba. Ott pedig már érkezett az első hazai pályán versenyző judoka, Kherlen Ganbold személyében, aki bizony nehéz falatnak bizonyult.


A vigaszágon egy újabb mongol következett – az indulók több, mint negyedét mongol versenyzők tették ki –, Tsogtbaatar Tsendochir, aki ugyancsak nem sok esélyt adott a budaörsiek rutinos judokájának, azonban így is az értékes, pontszerző hetedik helyezést sikerült begyűjteni.


A 81 kilogrammos súlycsoportban Ungvári Attila kínai ellenféllel kezdett, és egy ippongyőzelemmel lépett tovább a második fordulóba, ahol a kiemelt svéd versenyző, Robin Pacek várt rá. Kiegyenlített mérkőzésen a ceglédi versenyző eggyel kevesebb intést kapott, ami az elődöntőt jelentette számára. A német Dominic Ressel sem bírt aznap a fiatalabbik Ungvárival, egy újabb ipponnal máris a döntőben találta magát. A fináléban az olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes Antoine Valois-Fortier következett.


2014-ben a tyumeni Grand Slamen már találkoztak a nyolcaddöntőben, akkor a kanadai judós győzött és jutott tovább. Sajnos nem sikerült kiegyenlítenie Attilának a számlát, mindössze egy intésnyi különbséggel Valois-Fortier nyakába került az arany. Azonban búslakodásra nincs ok, az ezüstéremmel értékes kvalifikációs pontokat szerzett Ungvári Attila, aki várhatóan még nagy csatát fog vívni az olimpiára való kijutásért haza riválisaival.


/forrás: judoinfo.hu/