Pillanatképek - Cro Cop

Cro Cop

Jobb láb kórház, bal láb temető. Ismerős? A legendás Mirko "Cro Cop" Filipovic, akire a legtöbben leginkább a régi, PRIDE idők ill. K-1 pályafutása kapcsán emlékeznek, bár elmúlt 40 éves, több, mint 100 meccsel a háta mögött is szemmel láthatóan hajtja még valami tűz.


A 2006-os PRIDE nyílt súlykategóriás GP bajnok a horvát rendőrség terrorizmus-ellenes csoportjának tagjaként kapta a Cro Cop (Croatian Cop), azaz horvát zsaru becenevet, mellyel végül is a kétezres évek derekán világhírűvé vált. Cro Cop volt az egyik első bunyós a világon, aki mind kickbox, mind MMA tornákat, címeket nyert a világ nagy "színpadain", sőt, mind a mai napig ő az egyetlen, aki a K-1 és a PRIDE GP-t is megnyerte.


Ráadásul finisek terén csak Wanderlei Silva vetekedhet vele, akivel ilyen téren döntetlenre állnak, hiszen mindketten 16 mérkőzést fejeztek be idő előtt PRIDE pályafutásuk során. Mirko "CroCop" Filipovic 2017.01.04-én, nem sokkal a Rizin GP megnyerése után bejelentette visszavonulását. A tornát sérülten csinálta végig, nyerte meg, de az évek komoly nyomot hagytak mindenhol.


Filipović több, mint 20 év bunyó után sem hagyta abba csak úgy. Öt Rizin gálán láthattuk Japánban (legutóbb 2018 szeptemberében), rövid időre visszavonult, pár műtéten is átesett, de kemény edzéseivel nem állt le. Formába hozta magát és 2019 elején leszerződött a Bellatorral, ahol a szintén ex-UFC veterán Roy Nelson ellen debütált!


A mérkőzést megnyerte, azonban pár napra rá stroke-ot kapott, melynek nyomán a 2014-2019 között, 11 meccse veretlen legenda azonnali visszavonulásra kényszerült. Mind a sport, mind a rajongók sokat köszönhetnek az őket rengeteg felejthetetlen emlékkel megajándékozó Cro Cop-nak. Köszönjük Mirko!

https://www.youtube.com/watch?v=ryb8LZHA9_s&rel=0