Ez volt a K-1 WGP Japán

k1-wgp-2015-japan

Nemrégiben tartotta meg nyolc fős tornáját a 70kg-os kategóriában a K-1 Japánban. A felhozatal eszméletlenül jó volt, tele csupa feltörekvő, fiatal harcossal, de a 65 kg-os kategória legjobbjai is összecsaptak. Az eredmény nem okozott csalódást, hiszen nagyszerű mérkőzéseket, hatalmas pofonokat és kiütéseket láthattak a rajongók. Következzen Juhász Sandy beszámolója, egyenesen Japánból!


Július elején a tokiói Yoyogi Nemzeti Sportcsarnok II-ben került megrendezésre a K-1 WORLD GP IN JAPAN 2015 rangadó, ahol a -70kg kategóriában 24 éves, 179 cm magas és 69,9 kilós örmény-belga származású Marat Grigorian derekára került fel a világbajnoki öv. A -65kg, -60kg és a -55kg súlycsoportokban is születtek további bajnokok.


k1-wgp-2015-japan-01

A Team Nick Hemmers örmény-belga versenyzője július 2-án a tokiói K-1 Központban rendezett nyilvános edzés során remek kondíciójáról tett tanúbizonyságot célzott és magabiztos ütéseivel. „Szeretem kiütni az ellenfeleim KO-val és a július 4-i versenyen is ez lesz a szándékom a ringben.” – jelentette ki Grigorian. Ígéretét be is váltotta, hiszen már a negyeddöntő második menetében KO-val ütötte ki a japán Yoichi Yamazakit (31), majd az elődöntőben és a fináléban is kiütéssel nyert a japán Makihira Keita (26), illetve a holland Jordan Pikeur-val (24) szemben.


k1-wgp-2015-japan-02-marat-grigorian

A -65kg súlycsoportban a tájföldi Kaew Fairtex (30) diadalmaskodott. „K-1 bajnokként tökéletes formámat hoztam a versenyen, ami nagyon jó hatást tett az önbizalmamnak. Az eggyel magasabb súlycsoportban is minden összecsapás izgalmas volt, de ezek közül is már az elejétől fogva Grigorian meccseit kísértem különös figyelemmel.„ – hangoztatta Fairtex.


k1-wgp-2015-japan-03-kaew-fairtex

A japán Koya Urabe (25) a többszörös bajnoki címmel rendelkező és a mindent elsöprő harcos stílusáról Tanknak nevezett ukrán Konstantin Trishint (28) győzte le, így vált a -60kg-s súlycsoport idei nyertesévé. „Bármi áron nyerni akartam, úgyhogy egyenlőre megkönnyebbültem, hogy ezen a versenyen ezt meg tudtam tenni, hiszen ellenfelem nagyon tapasztalt és erős volt.” – vallotta be Urabe a másnapi sajtótájékoztatón.


Az -55kg súlycsoportban a szintén japán származású Takeru (23) lett a világelső, aki az algériai Hakim Hamech (22) ellen 3-0-s egyhangú döntéssel győzött. „Külön dühít, hogy egy verseny után ennyire feldagadjon az arcom! Ilyen először fordul velem elő.„ –  nyilatkozott bosszúságáról a szőke hajú japán.


k1-wgp-2015-japan-04-adamchuk


A neves esemény említésre méltó sportolójaként emelhető ki az amszterdami Mike’s Gym ukrán harcosa, Serhiy Adamchuk (25), aki a 2015. júliusban a francia Lille-ben rendezett Glory 22 gálán Marat Grigorian-nal való összecsapáskor szerzett szem-rebegtető győzelmével sokkolta a K-1 világot.


Adamchuknak ezúttal csupán tartalékos beugró szerepe volt a bajnokságon, ha netán valamelyik sportoló megsérülne a -70kg súlykategóriában, akkor ő léphessen fel helyette, de így is magabiztosan győzött a versenyen a japán Akimoto Kazuya (24) ellen.


Nem csoda, hiszen a múlt héten sok tanáccsal látta el őt Badr Hari. A június 5-i sajtótájékoztatón megkérdeztük Grigoriant, hogy miként vélekedik az ukrán fenegyerekről. „Azon a napon nem számítottam arra, hogy Adamchukkal fogok összecsapni. Úgy érzem, hogy nem voltam elég összeszedett és nem koncentráltam eléggé, aminek eredményeként elvesztettem a meccset.” – vallotta be a világbajnok.


Juhász Sandy