Új környezetben edz a Priskin Team

A jó szándék előbb-utóbb elnyeri méltó jutalmát. Priskin Pál, a Priskin Team Budapest alapítója, edzője, szíve-lelke a Burattino Általános és Szakképző Iskolától kapott lehetőséget, a korábbi kitűnő ökölvívó pedig élt vele. Az együttműködés igazi nyertesei pedig a küzdősportot kedvelő, űző gyerekek, versenyzők.


11233510_831741816910811_8655627465187893068_o


Priskin Pál ökölvívóként többszörös magyar bajnok volt, a válogatottságig vitte a ringben. A 49 éves szakember versenyzői pályafutása után edzősködni kezdett, az sem zavarta, hogy a Priskin Team versenyzői számára nem volt megfelelő terem az edzésekhez, családi háza egyik helyiségét alakította át edzőteremmé, ott készültek a versenyzők a megméretésre. Az eredmények jöttek, a magyarországi MMA, valamint a küzdősportok megkerülhetetlen szereplője, Priskin Pál minden nehézség ellenére sikeresen dolgozott eddig is, most pedig még elszántabban veti bele magát a munkába.


A csepeli Burattino Általános és Szakképző Iskola humanitásra, szociális érzékenységre, a másság elfogadására, toleranciára neveli diákjait, akik a kerület és a vonzáskörzet rászoruló gyermekek közül kerülnek ki. Az iskolában tandíjmentesen foglalkoznak a nebulókkal, és hisznek benne, hogy mindenki tehetséges valamiben.


Aki éppen a küzdősportokban tud kiteljesedni, azok Priskin Pál irányításával edzhetnek, immár nem csupán a „sufniban”, hanem az iskola gyönyörűen felújított tornatermében is. Az edzéslehetőségnek köszönhetően egyrészt több gyerek is részt vehet a foglalkozásokon, másrészt minőségi körülmények közepette sportolhatnak. A terem, az öltözők, a zuhanyzók is minden igényt kielégítenek, most már tényleg csak a sportra kell koncentrálni.


11148431_835726119845714_1629743226028570673_n


A Burattino iskola tanulói ingyen edzhetnek nálunk, ezzel is szeretnénk segíteni a sportolni vágyók lehetőségeit. Ökölvívással vegyes harcművészetet oktatunk, ez azonban a lelket, a személyiséget is erősíti, az elvégzett munka eredményeként pedig tartást kapnak a fiatalok, valamint tiszteletet is tanulnak.


Mózsi Attila, Bozsányi Andor, Kovács László, Kiss Róbert, Ócsai Krisztián és Simon Arnold eredményei azt bizonyítják, hogy eddig is megfelelően fel tudtunk készülni a versenyekre, csak eddig kreatívabbnak kellett lennem az edzéseken, hogyan végezzük el a szükséges feladatokat. Most több eszköz, nagyobb tér áll a rendelkezésünkre, azaz jobbak a lehetőségeink.


Apránként építettünk fel mindent, ez pedig hatalmas lépés. Felelősséggel tartozunk a gyerekekért, akik valamilyen zsákutcába vezető tevékenység helyett hasznosan tölthetik velünk az idejüket, fizikailag és mentálisan is fejlődhetnek a sportolás segítségével, és teljesítményükkel dicsőséget hozhatnak az iskolának” – mondta a mindenkire pozitívan ható lehetőségről Priskin Pál.


A Burattino iskola és Priskin Pál együttműködéséből tehát mind a két fél profitálhat, de a legnagyobb nyertesek a gyerekek, akik méltó körülmények között, megfelelő szakemberek irányításával sportolhatnak. Az edző egy tanítványát külön is kiemelte: „Hirs Krisztián bárhol megállná a helyét, annak ellenére is, hogy rendellenességgel született. Szeretnék neki lehetőséget adni, ahol meg tudná mutatni tehetségét, erejét, akaratát. A sport iránti szeretete határtalan,mindenkire odafigyel, hátrányos helyzete ellenére is. Mérkőzést szeretnék neki biztosítani, mert biztos vagyok benne, hogy szorgalmával, tehetségével elérjük a megfelelő eredményeket.”


Pál István