Tizenegy magyar arany az angliai Goju-kai Eb-n

goju-kai-karate-eb-2015
Pár napja ért véget az angliai Pottersben a 8. Goju-Kai Karate Európa Bajnokság és Nemzetközi edzőtábor, melyre Rebicek Gerd vezetésével egy 40 fős Magyar küldöttség érkezett. Az eseményen, melyen 11 országból, több, mint 240 fő vett részt, a magyar versenyzők 11 arany-, 5 ezüst- és 6 bronzérmet szereztek!


Már rögtön a szertartás után elkönyvelhettük az első magyar sikert, hiszen Szabó János mester Saiko Shihan Goshi Yamaguchitól is Ingo De Jong Hanshitól átvehette a Renshi Shihan oklevelet.


A bajnokság második napján, reggel kilenckor 21 versenyzőnk lépett a küzdőtérre, hogy megmérkőzzön az Európa Bajnoki címekért. Az egész csapatunk remekül szerepelt és nagyon sokszor kivívták a közönség és a mesterek elismerését. Mindenki a legjobbat hozta ki magából, így nagyon sok érmet szereztünk.


A nagyszerűen szereplő csapatunkból különösen figyelemre méltó volt két versenyző teljesítménye. Molnár Dánielnek összesen öt mérkőzése volt, melyből négyet idő előtt befejezett, méghozzá úgy, hogy pontot sem tudtak csinálni rajta. A döntőben egy igazán jó svájci versenyzővel találkozott, aki addigi mérkőzéseit nagy különbséggel nyerte, azonban Dani három dobás utáni érvényes találattal ezt a mérkőzést is befejezte, méghozzá 54 másodperc alatt!


A nap meglepetés-embere Szabó Levente volt, aki kadet létére "beugrott" harmadikként a felnőtt kumite csapatba. Az angolok ellen Molnár Dániel simán 8:0-ra hozta a mérkőzését. Farkas Krisztián mérkőzése 7:7 -el zárult. A csapatunknak gyakorlatilag egy döntetlen, vagy kisebb vereség is belefért volna, de Szabó Levente gondolt egyet és 6:1 arányban nyert.


A döntőben a svájciak ellen Molnár Dániel a szokásos idő előtti 8:0-val kezdett, Farkas Krisztián viszont nagyon kemény mérkőzésen kikapott, így Leventén múlott minden. Óvatos kezdés után egyre jobban belendült és nagy meglepetésre 10:2-re nyert. Ezzel meg lett az első csapat-aranyérmünk!


A válogatottunk az éremtáblázat második helyén végzett, de csak nagyon kis különbséggel maradt le az elsőségről. Ráadásként meg kell említenünk, hogy sajnos nem volt teljes a csapat, mert egy része busszal tervezete a kiutazást, de a Franciaországi Calais-i kompnál zajló események miatt nem tudtak útnak indulni. Ha ők is ott lettek volna, akkor egész biztosan első lett volna a magyar csapat.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="7267,7266"]

A részletes eredmények:


Aranyérmesek:


Farkas Ádám 12-13 évesek kumite -54 kg
Horváth Bence 12-13 évesek kumite +54 kg
Dolezsál Richárd kadet kumite -52 kg
Krammer Krisztián kadet kumite -57 kg
Szabó Levente kadet kumite +57 kg
Vajda Lilien felnőtt kumite -55 kg
Mészáros Cintia felnőtt kumite +55 kg
Molnár Dániel felnőtt kumite +75 kg
Szabó János veterán kata
Felnőtt férfi csapat kumite -Molnár, Farkas, Szabó
Felnőtt női csapat kumite - Vajda, Varga, Mészáros


Ezüstérmesek:


Tejfalussy Gecse Lilla 8-9 éves kata
Sebők Áron 10-11 éves kumite -34 kg
Kovács György 10-11 éves kumite +34 kg
Tóth Zsófia 10-11 éves kumite +40 kg
Varga Fruzsina felnőtt kumite +55 kg


Bronzérmesek:


Csóka Barnabás 9-11 éves kumite -30 kg
Kutas Béla 12-13 évesek +55 kg
Szabó Levente kadet kata
Ónódi Pál kadet kumite -52 kg
Farkas Krisztián felnőtt kumite -75 kg
Molnár Dorottya junior kumite open
Felnőtt női kumite - Magnucz, Molnár,Pálfi


Mindenkinek gratulálunk!


/Goju-Kai Facebook oldala és a Magyar Karate Szövetség honlapja nyomán/