Szavak helyett tettek – Földvári Judit

[caption id="attachment_7278" align="aligncenter" width="504"]Földvári Judit Földvári Judit akcióban. /fotó: Sas Gábor/[/caption]

A cím megválasztásánál talán Judittal kapcsolatban voltunk eddig a legkönnyebb helyzetben, hiszen céltudatos, elszánt karaktere – és persze szorgalma – kapcsán mondhatni egyszerűen adta magát. A már felsorolt tulajdonságoknak köszönhetően Földvári Judit neve mára egyértelműen a legjobb női állóharcosaink között említhető. A Szolnoki Fight Club versenyzőjeként már négyszeres magyar bajnoknak, világbajnoki ezüstérmesnek és Európa-bajnoki bronzérmesnek mondhatja magát. Teljesítményéért nem olyan régen városi kitüntetést is átvehetett. Következzenek Földvári Judit szavai tervekről, motivációkról, megmérettetésekről.


ellenfelem.hu: - A bokszról váltottál muay thai-ra. Hiányzott valami az ökölvívásból, vagy csupán így hozta a sors?


Földvári Judit: - Egyszerűen így hozta az élet. Ahol elkezdtem bokszolni, onnan az edző elment. Nem szerettem volna abbahagyni a küzdősportot, ezért megkerestem jelenlegi edzőmet, Török Attilát, hogy folytassa a tanításom, nevelésem.


e.: - Hogy jellemeznéd a saját stílusod?

F.J.: - Azt gondolom a vívó stílus fekszik nekem legjobban. De szeretek, kontrázni, clinchelni... Az a lényeg hogy az én akaratom érvényesüljön a ringben.


e.: - Mi jelenthet ma motivációt egy itthoni harcos számára szerinted?

F.J.: - A siker, a győzelem. Az, hogy a befektetett munka mindig meghozza gyümölcsét. A cél mindig a győzelem és a dicsőség. Megmutatni külföldön a tudásom, és Magyarországot képviselve azzal.


e.: -Van-e valami kiegészítő sportág a muay thai mellett, amit űzöl esetleg rendszeresen?


F.J.: - Rengeteget biciklizek, úszok, futok és crossfit edzésre is járok.


e.: -Hogy épül fel egy heti programod, mondjuk egy mérkőzést megelőző fázisban?


F.J.: - A mérkőzés előtt egy héttel teljesedik ki az edzések intenzitása. Addig végzem a legkeményebb edzésmunkát. A mérkőzés előtti héten gyorsításokra, egy-egy kombináció minél dinamikusabb elvégzésére és a taktikára koncentrálunk. A kemény, kesztyűs munkát egy hónappal a meccs előtt kezdem, ami ugyancsak az utolsó napokban csúcsosodik ki.


e.: - Sokan mondogatják, és sokszor be is bizonyosodott már, hogy a siker fejben dől el. Te mennyi időt szentelsz a mentális felkészülésre?


F.J.: - Szinte napi szinten foglalkozom ezzel, ha meccsre készülök, ha nem. Mindig megbeszélem az edzőmmel, ha valamilyen problémám van, hogy mire gondolok, hogy mik a céljaim. Minden nap elmélyülök magamban. Próbálom csak a pozitív gondolatokat megőrizni, a negatív dolgokat pedig taszítani magamtól. Soha nem gondolok arra, hogy veszíthetek. Igen, sokszor minden fejben dől el.


foldvari


e.: - Példaképek keresése vagy egy saját út kijelölése a fontosabb szerinted?


F.J.: - Mint mindenkinek, természetesen nekem is vannak példaképeim, vannak akikre felnézek és csodálattal nézem amit csinálnak. Akár a sport, akár az élet terén. A megfelelő elérhető célt mindig kitűzzük az edzőmmel, és mindent megteszünk, hogy megvalósítsuk azt.


e.: - Vannak-e már konkrét versenyek vagy mérkőzések lekötve az idei év második felére számodra?


F.J.: - Szeptemberben lesz egy profi négyes torna, utána pedig novemberben Olaszországban lesz a világbajnokság. Jelenleg erre a két rendezvényre koncentrálok.


e.: - Köszönjük, és sok siker kívánunk!