Pillanatképek - Remy Bonjasky

Remy Bonjasky! Generációjának egyik legjobb kickboxere volt a repülő úriember, jelen cikkünk témája! Nézzük!

Remy Bonjasky lead


Az 1976-os születésű holland-szurinámi kickbox legenda, Remy Bonjasky öt évesen került a szurinámi Paramaribo-ból Hollandiába és tinédzserként egyáltalán nem a kickbox, hanem a foci foglalkoztatta. A sors keze azonban közbeszólt és egy lábtöréssel eltérítette a fiatal Bonjaskyt a labdától.


Remy 18 éves volt, mikor egy barátja levitte a legendás Mejiro terembe, ahol végül is ott ragadt. Keményen edzett és beleszeretett a sportba. Az egyetemi diploma megszerzése után rövid ideg bankárként dolgozott, de a sport végül végleg magához húzta.


Mindössze 19 éves volt 1995-ben, amikor is TKO-val legyőzte Alistair Overrem testvérét, Valentijn-t. Ez volt a mindent eldöntő győzelem úgymond. Bonjasky ekkor hagyta ott ugyanis végleg a polgári foglalkozások világát. Teljes fókusszal az edzés felé fordult, a sikerek pedig nem maradtak el.


A '99-es évet négy győzelemmel zárta, 2000-ben meccsei java részét megnyerte (köztük pl. sajnos Karacs Attila ellen is, majd decemberben Varga Péter ellen). Aztán 2001 nyarán egy nagy név trófeáját is sikerült begyűjtenie, amikor is Japánban a J-1 Survival 2001 tornáján legyőzte Ray Sefo-t.


Minden rajongó számára emlékezetes marad repülő rúgásairól, és mindnyájan emlékezni fogunk még sokáig a közte és Stefan Leko közötti rivalizálásra is. Remy Bonjasky 96 meccsel, 78 győzelemmel, 40 kiütéssel a K-1 időszak örökös legendája marad.


Jelenleg a sportot népszerűsítő, amolyan utazó nagyköveti pozíciót lát el, valamint tanítványaival foglalkozik az általa 2010-ben alapított Bonjasky Akadémián.


https://www.youtube.com/watch?v=xUoZ9Cn1fyw