II. Mátra Kempo Kupa - Gyöngyös

Második alkalommal kerül megrendezésre a Mátra Kempo Kupa Gyöngyösön. A nívós versenyre minimum 400 fős vendégsereget várnak az ország számos városából.


image


- A 2014-es rendezvény sikerein felbuzdulva döntöttünk úgy, hogy idén is megrendezzük a versenyt, ami a Magyar Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség évnyitó versenye, meghatározó versenylehetőség a válogatottságra törekvő Ifi és Junior korú versenyzőknek – mondta Dencinger Dávid vezető edző, a Mátra Kempo SE elnöke.


Hozzátette: nem látványsportról lévén szó, a nézőközönség nagy része a szakmai közösségből és az érdeklődő hozzátartozókból tevődik össze, ami a tavalyi évben durván 400-450 fős vendégsereget eredményezett a 100 versenyzővel és az 50 főnyi szervező személyzettel együtt, idén hasonló bázisra számítanak.


- Céljaink között szerepel, hogy hagyományt teremtsünk ezzel a versennyel. Az ingyenes rendezvény keretein belül lehetőséget kínálunk a helyi sport és harcművészet kedvelőknek, hogy megismerkedjenek egy remek harcművészettel, ami bár keleti gyökerekkel rendelkezik, mégis egy magyar ember által lett lefordítva az európai ember nyelvére – emelte ki Dencinger Dávid.


A Mátra Kempo Kupa február 21-én, 10 órakor kezdődik Gyöngyösön, a Kálváriaparti Általános Iskola tornatermében.