A sikerek útján - Albrecht Péter

Albrecht-Peter-ellenfelem


A sikerek útján rovatunkban ezúttal a  Szentendre VSE versenyzőjét, oszlopos tagját, a 2014-ben két Magyar bajnoki címet is besöprő, I.F.M.A. magyar bajnok Albrecht Péter mutatkozik be nektek! Az interjúban szó esik a kezdetekről, sérülésekről és a nemrégiben megejtett thaiföldi útról is, ahol Petinek még egy meccset is megszerveztek!


ellenfelem.hu: - Mikor és hogy kerültél kapcsolatba a küzdősportokkal?


Albrecht Péter: - 2005 Októberben Szentendrén Skrobár Róbert által. Ami igazán megtetszett benne, az az volt, hogy nem csak ütő illetve rúgó technikákat lehet alkalmazni, hanem könyök/térd/clinch is nagyon fontos része. Igazából a sokrétűsége.


e: - Mi az, amire az eddig elért eredményeid közül a legbüszkébb vagy, ami különösen fontos neked?


AP: - 2014-ben 2 Magyar bajnoki címet tudhatok a magaménak 67kg-ban. Az első a Magyar Muaythai Szakszövetség által megrendezett bajnokság, melyen egy délután 3 meccset kellett hoznom a győzelemért, a másik pedig az I.F.M.A. magyar bajnokság volt, aminek döntője a SYMA csarnokban került megrendezésre tavaly Májusban. Ezen megint csak győzedelmeskedtem. Ez a győzelem egyébként egyben kvalifikáció is volt a szeptemberben rendezett EB-re.


e: - Ki vagy kik voltak Rád a legnagyobb hatással, kiktől tanultál a legtöbbet?


AP: - Edzőmtől, Skrobár Róberttől, edzőtársaimtól, barátaimtól.


e: - Beszélnél egy kicsit a csapatodról, edződről nekünk?


AP: - A Szentendre Gym egy nagyon jó hangulatú, családias légkörrel rendelkező csapat, melyben igen nagy az összetartás. Skrobár Róbertnek, Kis Vidor Mártonnak, Varga Istvánnak köszönhetően itt mindenki megtalálja azt, amiért lejön edzeni, legyen az hobbista, versenyzői ambíciókkal rendelkező amatőr/profi vagy éppen olyasvalaki, aki csak alakformálás illetve erősítés céljából érkezik. Ha szeretnéd magad ki próbálni edzésen vagy csak mozogni szeretnél, látogasd meg a Szentendre-Gym-et! Az edzőtársaim segítőkészek, mikor felkészülés van versenyre. Az MTM Olyanok vagyunk, mint egy nagy család! De család se működhet vezető nélkül. A mi vezetőnk Skrobár Róbert, akitől igen sokat tanultunk az elmúlt évek alatt, mind szakmailag, mind emberileg. Kiváló edző/szervező (Muaythai Mania) és egyben barát is.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="4175,4176,4177"]

e: - Voltak olyan komoly sérüléseid, kerültél olyan helyzetbe, ami miatt komolyabban pihenőre kényszerültél, netán azon is el kellett gondolkodnod, hogy folytasd-e tovább?


AP: - Egyszer elrepedt a lengőbordám, aminek az eredménye három hét pihenés volt. Azóta szerencsére semmi komoly.


e: - Nemrég Thaiföldön jártál. Mesélnél erről egy kicsit bővebben?


AP: - Idén Január elején kiutaztunk Koh Samui-ra 3 hétre Robi barátommal és még 4 edzőtársunkkal. Ez idő alatt heti 5-6 napot edzettünk, naponta 2x2 órát. Elhihetitek, hogy a 35-40 fokban eléggé megterhelő 100%-os páratartalom mellett végigcsinálni így az edzéseket. Akik tehetik, látogassanak ki Thaiföldre, hogy első kézből is láthassák és érezzék, milyen a hangulata ott edzeni és milyen a kultúrája. Kint létünk alatt megszerveztek nekem egy meccset is a Chaweng Stadium-ban, egy helyi neves harcos ellen, 5x3 percben. Igen hangulatos volt a mérkőzés, mely végig is ment. Az erre való felkészülést egyébként egy helyi gym-ben kezdtük el. Ez a sziget egyik legjobban felszerelt terme a mai napig is, ahol még aktív versenyzők tartottak edzéseket nekünk. Az edzők közt volt több Thai-bajnok.


e: - Mit adott Neked, ill. mi az, amire megtanított a sport?


AP: - Önfegyelmet, kitartást a céljaim eléréséhez, mind a sportban és a magánéletben. Amire megtanított, a Tisztelet és hogy lehetetlen nincs, csak akarni kell.


e: - Mikor és hol láthatunk téged legközelebb akcióban?


AP: - Legközelebb a már említett Skrobár Róbert által megálmodott és létrehozott Muaythai Mánia rendezvény sorozat 8. állomásán láthattok, még tavasszal.


e: - Mi a legjobb tanács, amit valaha hallottál és kitől hallottad?


AP: - Minden fejben dől el. Ez igaz a sportra is, meg az életre is.


Köszönjük az interjút Petinek és további sok sikert kívánunk a tavaszi mérkőzéshez és természetesen azon túl is!