III. Budapest Grappling Bajnokság - Beszámoló

globalgrappling3


Ahogy már több ízben is írtuk, a hétvégén volt a Global Grappling első versenye az idei évben, melyen a számok tekintetében is csúcsot sikerült dönteni!


Rekord nevezés és rekord meccsszám, röviden így lehetne összefoglalni a hétvégi III. Budapest Grappling Bajnokságot, de természetesen ennél jóval többről volt szó.


Az idéntől bevezetett szabályok és módosítások ezen a versenyen debütáltak "élesben", így a 6 tatami többek közt, és a fiatalabb korosztályoknál történt változások. Szükség is volt a 6 tatamira, hiszen 272 fő nevezett a versenyre határidőig, és rekordnap számító 431 mérkőzést bonyolítottak le a szombati napon a Lőrinci Sportcsarnokban. Szépen meg is telt a küzdőtér a felsorakozó versenyzőkkel a megnyitó alkalmával, pedig sok csapatvezetőtől lehetett hallani, hogy betegség miatt, jó páran kényszerültek kihagyni a versenyt, és itt jegyezendő meg zárójelben, hogy még így is meccsrekord született a sok hiányzó ellenére is.


Küzdelmek a szokásos rend szerint zajlottak, elsőre a Gi-s számok zajlottak, majd a No Gi és a Combat Grappling, illetve a Kesztyűs küzdelmek. A rutin és az összeszokottság nagyon meglátszott a szervezésen, hiszen végig olajozottan, futószalagon követték egymást a küzdelmek a pástokon. Nehéz is lenne kiemelni egy-egy párosítást, pörgős és technikás mérkőzéseket láthattak, akik kint voltak szombaton. Különösen a fiatalabb korosztályoknál volt jó látni, hogy bevállalnak egy-egy kockázatosabb –de annál szebb- kivitelezést is, bátran, nem meg torpanva, tudatosan. Szép jövő előtt áll itthon ez a sport, ha az ott látott lelkes fiatalok akárcsak bizonyos százaléka évekre megragad ebben a közegben. Borítékolható jó pár érem a jövő világversenyein.


A Global Grappling fejlődését jól bizonyítja, hogy több, más sportágakban sikereket halmozó versenyzők is tatamira léptek Budapesten, így kemposok és az MMA-ból is képviseltette magát több hazai harcos is, köztük Soltész Laci, Végh Sándor (mindketten No Gi kategória első helyezettek lettek), Kálucz Martin, de a szegedi vonalat sem maradhatott ki, a Sárközi MMA Team és a Szegedi Küzdősport Klub is képviseltette magát több kategóriában!


Elmondható tehát, hogy egy szervezésben is az indulók színvonalában is profi verseny zajlott a Lőrinci Sportcsarnokban. A következő forduló pedig Debrecenben lesz, alig egy hónap múlva!