Judo VB 2017 - Magyarország

Két év múlt Magyarország rendezheti a Judo Világbajnokságot, adta hírül honlapján a Magyar Judo Szövetség és a judoinfo.hu!




[caption id="attachment_3899" align="aligncenter" width="600"]JudoSajtotajekoztato_037 fotó: judo.hu[/caption]

Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár ezt kedden a Sofitel Chain Bridge Hotelban megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hozzátéve, hogy az egyéni és csapat-világbajnokság megrendezésének jogdíja 1.3 milliárd forint, az esemény teljes költségvetése pedig csaknem kétmilliárd forint, amelyet a kormány 2015 és 2017 között a költségvetésből biztosít a Magyar Judo Szövetségnek (MJSZ).


A rendezés akkor válik biztossá, ha Orbán Viktor miniszterelnök és Marius L. Vizer, az IJF elnöke aláírja az együttműködési és szervezési szerződést.


A pályázás körülményeiről dr. Tóth László elárulta: tulajdonképpen már csak a szerződés aláírása van hátra, a kormány garanciájával az utolsó akadály is elhárult a nagy álom megvalósulása elől, amiért külön köszönetet mondott. Az elnök hozzátette: a következő évek világbajnokságai közül egyedül a 2017-es elnyerésére volt reális esély, a budapesti világbajnokságnak pedig különleges jelentősége lehet, hiszen az utolsó nagy világesemény lesz a sportban a 2024-es olimpiai pályázatok elbírálása előtt.


forrás: judo.hu; judoinfo.hu