Amerikából jöttem... - Sárközi Robival beszélgettünk

Nem tétlenkednek a Szegedi Küzdősport Klub versenyzői, az idén is már több versennyel a hátuk mögött gőzerővel készülnek az újabb megmérettetésekre. A mögöttük álló szakmai stáb pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy minden adott legyen, hogy a legjobb formájukat tudják nyújtani harcosaik, így rendszeresen külföldi edzőtáborokban vesznek részt.




[caption id="attachment_4236" align="aligncenter" width="500"]robrenzo Renzo Gracie edzésén[/caption]

Így volt ez már tavaly is, amikor Kínában és Amerikában jártak többek, más egyesületek sportolóival együtt. Ezeknek a lehetőségeknek az egyik kovácsa Sárközi Robi, aki januárban az Államokban járt, hogy a következő időszakra is partnereket biztosítson sportolói fejlődésre. A III. Budapest Grappling Bajnokságon beszélgettünk Robival erről:




"Több állomása volt az utazásomnak, így edzettem New York-ban Renzo Gracie-nél, illetve az American Top Team-nél is, de jártam a Blackzilians csapatánál, és az UFC Gym-ben is. Fő célom a kapcsolatépítés volt, de ha már ott jártam, akkor beálltam edzeni is, és sokat tanultam most is a kint töltött 10 nap alatt. Az American Top Team-nél a vezetőséggel is tárgyaltam, több magyar harcos jövőjéről is szót ejtettünk, elsősorban a Jani Istvánt szeretnénk kivinni, és vele szeretnénk a komolyabb szervezetek közelébe lopózni később. A fejlődéséhez kint minden adott lenne, és a nehézsúly legjobbjaival sparringolhatna és készülhetne naponta. Ezek előkészítésében kint most sokat haladtunk előre, az egész út során segítségünkre voltak a kinti magyarok, és a Magyar MMA Országos Küzdősport Szövetség is. Tervezünk egy újabb utat, március végén, április elején, amikor már harcosokkal együtt mennénk ki, és kezdenénk meg azt a munkát, melynek az alapjait januárban sokadszorra megerősítettük."



[caption id="attachment_4237" align="aligncenter" width="600"]robnik Robiék Nieky Holzken-nel[/caption]

Mi is bízunk benne, hogy megnyílnak a lehetőségek olyan harcosok számára, mint a már Robi által is említett Jani István. Nyomon fogjuk követni az tengerentúli edzéseket, és beszámolunk majd mindenről Nektek!