Ferobox Event - nehézsúlyú csúcsmérkőzés Budapesten

A magyar Ferobox Event és a török-német Ahmed Öner üzletember által vezetett Arena Promotion február 27-én, Budapesten, a Millenáris Parkban közös szervezésű bokszgálát mutat be a honi közönségnek.


Thompson vs. Soliv


Rácz Félix promóternek a Pianeta-Bacurin összecsapás után ismét egy világszerte nagy érdeklődéssel várt nehézsúlyú párharcot sikerült Magyarországra csábítania, hiszen a gála főmérkőzésén az amerikai Tony Thompson (39-5) és a kubaiak klasszisa, Odlanier Solis (20-2) ismét egymásnak feszül, méghozzá a WBC (Bokszvilágtanács) "Continental Americas" övéért.


Solis személyében hosszú idő után lép magyar szorítóba olyan versenyző, aki olimpia mellett több világbajnokságon is diadalmaskodott: a hazai szurkolók Kovács "Kokó" István 2001-es utolsó itthoni mérkőzése óta nem láthattak ilyen kaliberű ökölvívót élőben. Ellenfele, Tony Thompson is hatalmas elismertségnek örvend a boksz világában, hiszen a rajongók jól emlékeznek arra, hogy 2013-ban kétszer is kiütötte a brit ökölvívás nagy reménységét, David Price-ot, míg a tavalyi első mérkőzésükön Solist is legyőzte, igaz "csak" megosztott pontozással.


A Solis-Thompson visszavágónak hatalmas tétje van, ugyanis ha a kubai győztesen hagyja el a Millenáris Parkban felállításra kerülő szorítót, úgy a WBC ranglistán olyan helyre kerül, hogy - az előzetes egyeztetések alapján - megmérkőzhet a világbajnok Deontay Wilderrel (33-0), akinek a menedzsmentje
szabadon választhat kihívót az amerikai következő mérkőzésre. Ennek folytán Solis számára a budapesti párharc egy "eliminátor" küzdelem, vagyis egy selejtező mérkőzés a remélt vb-címmérkőzés előtt.


A gálán ringbe lépnek a Ferobox Event ismert egyéniségei, így a veretlen nagyközépsúlyú Kelemen Balázs (22-0), a keményöklű Baranyi Richárd (9-0), a harcos Bozai Gyula (13-7-2), valamint a fiatal Laki Róbert (7-0) is. Az eseményt a SportTV három országban, Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban is élőben közvetíti, míg az EuroSport egy héttel később egész Európában bemutatja.


forrás: felixpromotion.hu