Új kihívások előtt – Kovács Alexandra

Korábban már bemutattuk Nektek Kovács Alexandrát, aki választott sportágán (kempo) kívül is sikert sikerre halmoz más szabályrendszerekben is. A tavalyi évre sem mondható, hogy eseménytelen lett volna a pályafutásában, idén a sikerek útján tovább haladva új kihívások várnak rá, egy része számára eddig ismeretlen terepen vár rá, de meséljen erről Ő maga.


Az idei évben szerencsére megint sok versenykihívás előtt állok, ami mindig nagy örömmel és izgalommal tölt el, mert szeretem, ha van mire/kire készülni, és visszaszámolni a napokat a várva várt eseményig. Ezek a versenyek motiválnak, mindegyik egy-egy újabb kihívás, megmérettetés a számomra. Kifejezetten örülök, hogy a tavalyi évhez képest 2015-ben még több lehetőségem lesz kesztyűs küzdelmekben indulni. Választott sportágam, a Zen Bu Kan Kempo minden ágában szívesen mérettetem meg magam, legyen az önvédelem, formagyakorlat, földharc vagy bunyó, és most az utóbbira helyeződik a majd a nagyobb hangsúly.”


Kovacs_Alexandra_muay_knee_ellenfelem


A földharc sikerek után, tehát most az állóharcra helyezi a hangsúlyt Alexandra, az első idei megmérettetésig nem is kell sokáig várni, alig egy hét múlva, február 14-én lesz esedékes.


„Ringbe lépek a Muaythai Mania következő gáláján, ami február 14-én lesz. Már nagyon izgatott vagyok, mert először van lehetőségem muay thai szabályrendszerben, élesben is kipróbálni magam. Ami újdonság lesz számomra, hogy kevesebb védőfelszerelést fogunk viselni, és persze a stílusra oly jellemző könyökütések használata is, de úgy gondolom, hogy alapos a felkészülésem, tehát ez nem fog egy pillanatra sem gondot okozni.”


A felkészülés kellős közepén értük utol Alexandrát, aki gőzerővel és csúcsformában dolgozik, hogy a lehető legjobb formáját nyújtsa majd Szentendrén.


 Kovacs_Alexandra_jumprope_ellenfelem


A kempo edzéseken Palotás Ferenc és Kárászi Balázs mesterek támogatásával készülök. Nagy hangsúlyt fektetnek a megtanult technikák gyorsítására, a védekezésre, elmozgásra, a visszatámadásra, erő- és az állóképesség fejlesztésre, ugyanis a menetidő is a megszokott 3x2 perc helyett most már 3x3 perc lesz. A thaibox edzések Mezei György és Ács Dániel felkészítésével folynak, rengeteget paozunk, és pont-kesztyűzünk a kombinációk rögzítése és gyorsítása érdekében, sokat tanulhatok tőlük a muay thai mozgásról. Nagyon élvezem, hogy ezzel is színesíthetem a bunyóimat. Természetesen nem hagytam abba a földharcot sem, csak egy rövid időre szüneteltetem, hogy több időt tudjak fordítani az ütés-rúgásra, helyette sokat futok és még több thaibox edzésre járok a kempo mellett.”


Persze, nem ez az egyetlen terv az év első felére, sőt!


“Mint mondtam, sok kihívás vár rám, melyek közül ez Muaythai Mania lesz az első. A következő megmérettetés pedig rá egy hétre lenne, a Harcosok Klubja Versenysorozaton, ami persze attól függ, mennyire leszek abban az állapotban, hogy vállalni tudjam a mérkőzést, de remélem nem lesz akadálya. Mindezek után se tartok hosszú pihenőt. A március legalább ennyire, ha nem még mozgalmasabbnak ígérkezik, ugyanis a hónap elején részt veszek az edzőm, Kárászi Balázs sensei által először megrendezett Zen Bu Kan Kempo Hungarian Open-en, majd a hónap végén Portugália felé vesszük az irányt, ugyanis megint azok közé a szerencsés emberek közé tartozhatok, akik idén képviselhetik Magyarországot és a Zen Bu Kan Kempot a 2015-ös All Styles Championship elnevezésű versenyen. Ezek a versenyek sokkal komplexebb felkészülést igényelnek, mivel küzdelmi (NoGi, Gi földharc, A viadal) és technikai (formagyakorlat, önvédelem) versenyszámokban is elindulok. Úgyhogy nincs megállás, folyamatos a felkészülés. Nagyon várom már!”


Kovacs_Alexandra_right_ellenfelem


Mi pedig kívánjuk Alexandrának, hogy sérülésmentesen és a lehető legjobb formában tudjon az előtte álló kihívásokkal megküzdeni, az érmek színével kapcsolatban pedig nem is lehet kétségünk. Természetesen, mindenről beszámolunk majd Nektek!