AKA - Az Amerikai Kickbox Akadémia története

AKA with Circle R

Bruce Lee meglátása szerint a harcművészet önmagunk és az emberi test legteljesebb, őszinte kifejeződése, az ösztönök és az irányítás harmonikus kombinációjának fegyverré formált egyvelege. A kaliforniai San Jose úgy is ismert, mint a technológiai Mekkaként számon tartott Szilikon Völgy egyik csomópontja, azonban a küzdősportok, az MMA rajongóinak az egyik leginnovatívabb és legsikeresebb MMA terem ill. csapat, az AKA (American Kickboxing Academy) is eszébe jut róla. Cain Velasquez, Daniel Cormier, Gray Maynard és még sorolhatnánk azon harcosok neveit, akik az AKA és Javier Mendez edző kezei alatt váltak kiforrt, ismert, sikeres harcosokká.


Természetesen Javier Mendez, az ISKA egykori félnehézsúlyú ill. nagyváltósúlyú bajnoka sem boldogult volna ennyi dologgal, de feleségére mindenben számíthatott. A terem megvásárlása után azt nulláról rakták össze, így az építkezés, szervezés, rendelés, beszerelés és egyéb teendők mellett volt még bőven mit csinálni. Mendez bevallása szerint neki köszönhető a kinézet, a padló, a falakon függő képek és nagyjából minden.


aka504


A videóban a terem történetén kívül megismerkedhetünk pár harcossal, nagyszerű képsorokat láthatunk az edzésekből, sparringokból. Olyan nevek szólalnak meg, mint Daniel Cormier, Mike Swick, Jon Fitch és mesélnek a kezdetekről. Mi indította előket az úton, mi ösztönözte őket arra, hogy a küzdősportok és az MMA világába lépjenek? Az évek során a terem, a név márkává vált, patinás klubbá nőtte ki magát, melyet komoly tisztelet övez. A videóban látható új tehetségeket nagy valószínűséggel hamarosan már a UFC-ben, a világ legnagyobb MMA szervezetében láthatjuk hamarosan!


A harcosok lemondásról, áldozathozatalról, versenyszellemről, a küzdelemhez szükséges mentalitásról mesélnek nekünk. Sérülések, megszámlálhatatlan edzéssel töltött óra, nehéz pillanatok, vér, izzadtság, küzdelem. Nézzük az AKA történetét!


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=nWMCXQ3TsBA&hd=1]