Harcosok Klubja 16 - beszámoló



A Harcosok Klubja 16. gálája - mely egyben megemlékezés volt legendás harcosunkra, Kató Mihályra is - rendkívül nagy érdeklődésre tartott számot. Olyannyira, hogy a nevezők nagy száma miatt a tervezett 15 órai kezdést előrébb kellett hozni, így a nézők már déltől követhették az első elcsattanó pofonokat az aTerem Harcművészeti Központban!

 
Szerkesztőségünk helyszínre érkezésekor is javában zajlott egy parázs összecsapás, melyet némi rendezkedés, helyfoglalás és egyebek után már zavartalanul követhettünk végig. A helyszín és az öltözők körbejárása után aztán komolyabban is bekapcsolódtunk és aktívan figyelhettük meg a Jóni Team 21 éves harcosának, Pfendtner Renatonak és a Vita Gym-ből érkező Varga Róbert K-1 szabályrendszerben vívott összecsapását.Az elejétől fogva egy agresszív, energikus meccset láthattunk.

 
Az első menetben egy szerencsétlen összefejelés következtében mindkét harcos felszakadt kicsit, de a sérülés mértéke nem veszélyeztette a küzdelmet. Maradt a kemény tempó és a páros sokszor került a kötelekhez. Varga muay thai/MMA háttérrel érkezett és az elején szemmel láthatóan nehézségei voltak a K-1 szabályokra átállni. Összességében Varga végig agresszívabbnak mutatkozott, inkább irányította a mérkőzést, mint Pfendtner. Valószínűleg ennek, ill. kezdeményező-készségének, folyamatos előre menetelésének köszönhetően végül is megosztott pontozással nyert. Az eredmény kapcsán aztán mindenki meglepetésére egy kisebb közjáték bontakozott ki, mivel Jóni Zsolt - az eredménnyel egyet nem értve - csapatával együtt elhagyta a küzdelem színterét, nem várva meg az emléklap és érem átadását sem.

 
A következő meccs során a ReGym egyik fiatal reménysége, Abdelgadir Khalid és a Veszprém-Ajka Thai box klubból érkező Takács Zsolt csaptak össze. Az első mentben Khalid pontosabbnak tűnt, jól használva ütőtávbeli előnyét, egyértelműen hozta a menetet. A másodikban Takács jobban kezdte megtalálni az ellenszert, de mégis, sokszor bizonytalannak tűnt. A menet aztán a köteleken ért véget, ahová Takács odaszögezte ellenfelét. A harmadik menet pörgősen indult, Takács ismét igyekezett sarokba, ill. a kötelekre szorítani Khalidot. Khalid egyenes ütéseivel szépen dolgozott, de Takács bal horgai és igen sok lábrúgása talált a kezeit gyakran lent felejtő ellenfelén. A mérkőzés végül - a ring sarkában ülő Rehák György és Birics Tamás örömére - egyhangúlag Abdelgadir Khalid irányába dőlt el.


[caption id="" align="aligncenter" width="504"] Abdelgadir Khalid (balra) és Takács Zsolt[/caption]

 
A fentebbiek után Fekete Barnabás és ifj. Kurdy István összecsapásába tudtunk alaposabban bekapcsolódni. Egy igazi adok-kapok, parázs mérkőzést láthattunk Thaibox "C" szabályrendszerben. Az első menetben ifj. Kurdy pontosabbnak tűnt. sok combossal, egyenesekkel és test rúgásokkal talált, de Fekete is igen keményeket rúgott és volt pár igen szép test-találata is. A második menet is hasonlóan zajlott. Többnyire igen kiegyenlített volt a csata. A harmadikban Fekete sokat rúgott, mindketten bombákat dobtak és látszott, hogy egyértelműen szeretnék eldönteni a a találkozó kimenetelét. Kurdy aztán úgy tűnt kezdi átvenni az irányítást, Fekete pedig a végére úgy látszott nehezen élte túl a menetet, ami mindent kivett belőle. Egyhangú pontozással nyert ifj. Kurdy István.

 
Következett a HMTA-s Tóth Csaba és Hegedűs Márk /Szentendre Gym/ összecsapása. Tóth dominánsan kezdte a menetet, menetelt előre és közelről is magabiztosabbnak tűnt, nem feltétlenül kereste a klincset. A második menetben Hegedűs szépen elkapta Tóth egyik rúgását és söpörte ki támasztó lábát. Oda-vissza combosokat láthattunk, testrúgásokat, sok klincset. Tóth test találatainak hatása kezdett kiütközni az immáron fáradtabbnak látszó Hegedűs tempóján. A harmadik, befejező menetben Hegedűs bal, vezető lába a sok combostól kissé megadni tűnt magát, a mérleg pedig egyértelműen Tóth irányába kezdett billenni. Befejeznie ugyan nem sikerült a találkozót, de egyhangú pontozással nyert Tóth Csaba.

 
A 80kg környéki előző meccs után nagyot ugorva, a bőven 100kg fölötti pofonok földjére érkeztünk, amikor is a Tóth Zarubay Gergely és Nnadi Kristóf páros vette 3x2 percre uralma alá a szorítót. A mérkőzés során sok klincset láthattunk, melyből Nnadi előszeretettel dolgozott. Az első menetben Kristóf aktívabbnak, agresszívabbnak tűnt, kezdeményezőbbnek. A második menet kiegyenlítettebb, de Nnadi menetelt inkább még mindig. Mammut testrúgásokkal, sok egyenes ütéssel talált. Nehéznek tűnt dönteni egyértelműen ebben, de talán ezt és a harmadikat egy hajszállal Mammut vitte. A HMTA harcosa végül megosztott pontozással nyert.


HK16-Gilanyi-Koczfan-ellenfelem


Egy szintén sokak által várt összecsapás következett, melynek során 3x3 percben, K-1 szabályok által keretbe foglaltan igyekezett a Thaywondo SE harcosa, a "Roppantó" becenévre hallgató Gilányi Attila és a Turan Wolf Team-es Koczfán János győzelmet aratni. Gilányi az elejétől fogva sokat ment testre, klincsben erősebbnek tűnt és elég jól védekezett. Alapvetően gyorsabbnak is tűnt Koczfánnál, akinek az első menet végére jobb lengőbordája környékén már igen vörös volt a bőr.

 
Az viszont kérdéseket vetett fel, hogy az iram nem-e lesz majd túlontúl is megterhelő Gilányinak, aki így sebességbeli előnyét esetleg feláldozhatja. A másodikban Gilányi még mindig sokat ment testre, lábra, előre gondolkodva a harmadik menetre. Koczfán a menet végére éledni látszott és több erős, tiszta találata volt. A harmadikban Gilányi láthatóan próbálta befejezni a találkozót, de mégis türelmes maradt és az 1-2 kombinációkat gyakran testrúgásokkal fejezte be. Koczfán kicsit összeszedettebb tűnt, de nem vagy nem sokkal volt aktívabb. Alapvetően egy adok-kapok volt a menet végig. A meccset végül egyhangú pontozással Gilányi Attila nyerte, de júniusra máris ki van tűzve egy visszavágó!


HK16-Bakacs-Benedek-ellenfelem


Ezután jött az est utolsó mérkőzése, Bakacs Dezső és Benedek Zsolt összecsapása. Az első menet egy taktikus adok-kapok volt, sok test és combrúgással, alkalmi közelharcokkal, ahol inkább Bakacs látszott kijönni jobban. A másodikban Bakacs egy csúszására Benedek rásegített, így az RFC harcosa a földön találta magát. De Bakacs nem csak ezt igyekezett aztán viszonozni, hanem általánosságban véve is gyakran kínálták meg egymást összecsapásuk során ugyanazzal a kéz vagy lábtechnikával.

 
A második közepe felé Bakacs úgy tűnt, hogy kezdi átvenni az irányítást, Benedek - talán a fáradás és a sok combrúgás egyvelegének következtében - bizonytalanabbá vált. A harmadik menetben Benedek csúszott meg kissé, mikor Bakacs visszakezese kesztyűin landolt, ezért most ő volt az, aki pár söprés sikeres védése után végül is itt padlóra került. Miután felállt, feléledni látszott és ismét kemény adok-kapok alakult ki. A küzdelem itt elég kiegyenlítettnek tűnt, de a pontozólapokon egyhangúan győzött végül Benedek Zsolt, tovább gyarapítva az Energy Gym szép sikereit és az est mérlegét, hiszen csapattársa Papp József korábban az est folyamán kiütéssel nyert, edzőjük, Hricsovinyi Károly legnagyobb örömére.

 
Aki ott volt velünk ezen az estén, az biztosan legközelebb is így tesz, aki azonban valamilyen oknál fogva kihagyta a Harcosok Klubja 16. gáláját, az mindenképp látogasson el a legközelebbi alkalommal az aTerembe, a Harcosok Klubja 17-re, április 11-én, ahol is a Jóni Zsolt vs. Dudok Károly profi muay thai magyar bajnoki címmérkőzésen kívül további nagyszerű küzdelmeket láthat és testközelbe kerülhet több kiváló, elhivatott sportemberrel is!