Birkózó Magyar Nagydíj 2016

Birkózó Magyar Nagydíj 2016 - Lőrincz Tamás



Birkózó Magyar Nagydíj 2016! Az idei Birkózó Magyar Nagydíjon, a Szombathelyen rendezett Polyák Imre Emlékversenyen 20 ország, 144 birkózója állt rajthoz. A versenyen tizennyolc magyar birkózónak szurkolhattunk.

Sérülések és balszerencse ellenére is, a szombati nap végére csak meglett a magyar arany! A 66 kilogrammosok között remek birkózással utasított mindenkit maga mögé a ceglédi Lőrincz Tamás, aki a fináléban a junior vb-ezüstérmes lengyel Karecinskit is legyőzte, méghozzá 7-0-ra, ezzel pedig negyedszerre állhatott a dobogó legfelső fokára!


Lőrincznek nagyjából egy perc se kellett, hogy tetemes, 6-0-s előnyre tegyen szert. A mérkőzésből hátralévő öt percet aztán végig irányította, sőt, egy remek megindulást követően kiléptette ellenfelét, így végül 7-0-ra megnyerte a finálét.


Lőrincz Tamáson kívül Szabó Martin és a junior-korú Almási Ferenc is helyosztózott, ám végül mindketten az ötödik helyezést tudták csak megszerezni. Almási a nála jóval nagyobb és rutinosabb kínai Mengnek ugrott neki, ám pontozásos vereség lett a vége.


A vasárnapi napon négy súlycsoportból kettő a nem olimpiai kategóriába tartozik, így ott az indulók létszáma sem túl sok. Sike András szövetségi kapitány mindenesetre jobb szereplést vár erre a napra és reméli, hogy két újabb aranyérmet szerzünk majd.


66 kg (27 induló)
1.LŐRINCZ TAMÁS
2.David Karecinski (lengyel)
3.Davor Stefanek (szerb) és Artak Margaryan (francia)
5.Nemes Máté (szerb) és Pen Zeng (kínai)


Vasárnap három tus győzelemmel rajtoltunk!


Németh Iván, Torba Erik és Kiss Balázs is tussal nyerte meg első mérkőzését a szombathelyi Magyar Nagydíj, Polyák Imre Emlékverseny második napján.

59 kg: Torba Erik - Arkadiusz Gucik (lengyel) tus 10-1-nél
59 kg: Krasznai Máté - Tuerbatu (kínai) 10-1
98 kg: Németh Iván - Vilius Laurinaitis (litván) tus 4-0-nál
98 kg: Daniel Gastl (osztrák) - Mertse Ádám 9-0
98 kg: Kiss Balázs - Lingze Meng (kínai) tus 9-0-nál

A rutinos Korpási Bálint pályafutása második aranyérmét szerezte meg a szombathelyi Magyar Nagydíjon, miután honfitársát, Fritsch Róbertet technikai tussal győzte le a súlycsoport fináléjában. A kategória bronzmérkőzésein egyébként Tompa Miklós révén is érdekeltek voltunk. A zalaegerszegi versenyző a sírból hozta vissza a mérkőzést, 6-0-s hátrányból fordított és végül 8-7-re az utolsó másodpercekben megnyerte a bronzérmet.


71 kg (9 induló)
1. KORPÁSI BÁLINT
2. FRITSCH RÓBERT
3. TOMPA MIKLÓS és Dominik Etlinger (horvát)
5. Claudiu Hinoveanu (román) és Jan Zizka (cseh)

71 kg (9 wrestlers)
1. Balint KORPASI (HUN)
2. Robert FRITSCH (HUN)
3. Miklos TOMPA (HUN) and Dominik ETLINGER (CRO)
5. Claudiu HINOVEANU (ROU) and Jan ZIZKA (CZE)

A nap végére a tizenkilenc magyar versenyző közül aranyérmes lett a 71 kilogrammos Korpási Bálint, ezüstérmes lett Fritsch Róbert, míg a dobogó harmadik fokára állhatott fel Tompa Miklós, Szabó Patrik, Kéri Zoltán, Varga Ádám és Majoros Ármin Mózes is. A csapatpontversenyben a magyar alakulat a lengyeleket és a kínaiakat megelőzve az első helyen zárt Szombathelyen.


/birkozoszov.hu és FB oldal nyomán/