Zen Bu Kan Kempo Téli Edzőtábor 2016 – Beszámoló

zbk_teliedzotabor_plakat

Megtartott téli edzőtáborát a Zen Bu Kan Kempo Sportági Szövetség az A Klub Se szervezésében  Eger-Felsőtárkányban. A már hagyománynak tekinthető program, most rekord létszámú, 120 fős részvétel mellett zajlott. A edzőtábor három napjáról a főszervező, ifj. Lévai László írt nekünk beszámolót.

Péntek délután Hanshi Lévai László  nyitotta meg a tábort, amit kés elleni önvédelmi edzése követett. Az önvédelmet szúrások ellen gyakorolták a kemposok, a blokk illetve a szögmozgásra fókuszálva.


Másnap reggel hétkor indult az első futó edzés. A kondíció növelése volt a cél, így a szervezetre való különböző megterhelésű feladatokat végeztek, ezután indultak a hegynek futólépésben, majd testerősítéssel folytatták az edzést.


zbk_teliedzotabor2016_2


Pihenésre nem volt túl sok idő, fél tizenegykor már edzettek is újra, a kezdőkkel Lévai László foglalkozott, Mácsik Attila Mester segítségével, így az álló küzdelmet erősítették, a haladókkal Kárászi Balázs földharc technikákat gyakoroltatott.


Ezután következett egy nagyobb pihenő idő. Délután ötkor felcserélődtek a csapatok, ezen kívül az első kyu-s táborozók formagyakorlattal készülhettek az egyre közeledő dan vizsgájukhoz.


Az este folyamán a barna öv feletti táborozók bírói képzésen vettek részt, amit Kyoshi Palotás Ferenc bonyolított le, a formagyakorlat, illetve a hárompontos (érintéses) küzdelem alapos elemzésére került sor.


Vasárnap a reggel Kárászi Balázs tartott futó illetve erőnléti edzést. Végezetül a délelőttön Havas-Sághy Gábor segítette a holtponton túl a táborozók egyik felét egy kemény ütőpárnás edzéssel, a másik fele pedig Hanshi Lévai Lászlóval kés ellen távolságot, önvédelmet gyakoroltak.


zbk_teliedzotabor2016


Végezetül közösen zárták a tábort a ZBK kemposok, egy nagyon kemény, komplex edzéstervet hajtottak végre a hétvégén, mindenki kellően elfáradt, és sokat tanult.


Az ifiknek különösen előnyös volt a tábor, hiszen a február hónap végén, február 20-án Ifi-Junior Országos Bajnokságot tart a Szövetség, Sárosdon, a Sárosdi Kempo SE szervezésében.


Az edzőtábor képes beszámolóját ITT tekinthetitek meg.