Tizenkét érem az osztrák birkózó viadalon!

flatz-open



Flatz Open! Fiatal birkózóink a hagyományokhoz híven 2016-ban is képviselték hazánkat az ausztriai Wolfurtban, a hétvégén megrendezett nemzetközi viadalon, a 25. FLATZ OPEN-en, mely a Magyar Nagydíjjal egy időpontban zajlott.

A nemzetközi tornán az utánpótlás korú hölgyek és a junior férfiak is képviselték hazánk színeit Wolfurtban, méghozzá nem is akárhogyan, hiszen 12 érmet hoztak haza, melyből 5 arany, 5 ezüst és 2 bronz lett! A kadet korosztályban négyen is aranyérmet szereztek súlycsoportjukban, a két női korosztály csapatpontversenyében pedig mindkétszer Magyarország végzett az élen.


A közel kétszáz versenyzőt, köztük kadet és juniorokkal kiegészített felnőtt női, valamint junior szabadfogású férfi indulót felvonultató viadalon Magyarország alakulatát Ritter Diletta, Szatmári Zsolt és Páli Sándor vezényelte a szomszédos országban. A fiatalabb hölgyek közül az utánpótlás világversenyeken is szereplő Molnár Nikoletta, Szekér Szimonetta, Dollák Tamara és Elekes Emese révén négy elsőséget is szerzett a magyar csapat.


Közülük különösen kiemelkedett a 70 kilogrammos erzsébeti Elekes Emese, aki a nap folyamán többek között honfitársát, az újpesti kadet Eb-bronzérmes Nagy Bernadettet 6-0-ra legyőzte, majd a fináléban a franciák tehetségét is sikerült felülmúlnia, így megérdemelten vehette át a súlycsoport győztesének járó díjat.


A női aranyak mellett négy ezüst- és kettő bronzérem mellett öt darab ötödik helyezés is jutott a csapatnak, ezzel nem kérdés, hogy a csapatpontversenyben is mindkétszer az élen végeztek a magyarok.


A férfiak között ezúttal csak négyen versenyeztek. A felnőtt rangsorversenyen is diadalmaskodó Tóth Bendegúz ezúttal sem talált legyőzőre a 84 kilogrammosok között, valamint egy súlycsoporttal feljebb, a 96 kilóban másik magyar érmesünk a bajai Püspöki Patrik lett, aki ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetés során.


A nemzetközi versenyen Tóth János bíróként működött közre.


Kadet női eredmények:
46 kg: 1. Molnár Nikoletta (Csepeli BC)
52 kg: 1. Szekér Szimonetta (Dorogi NC)
56 kg: 1. Dollák Tamara (UTE)
70 kg: 1. Elekes Emese (ESMTK)
46 kg: 2. Kiss Krisztina (Kaposvári SI)
70 kg: 3. Nagy Bernadett (UTE)
46 kg: 5. Kaszás Júlia (Kabai MSE)
49 kg: 5. Faragó Nikolett (Földesi SE)
56 kg: 5. Bognár Erika (Kecskeméti TE)
Kiesett a versenyből: Szabados Noémi (FTC, 56 kg), Németh Anna (Dorogi NC, 56 kg)


Junior/felnőtt női eredmények:
58 kg: 2. Vilhelm Viktória (UTE)
69 kg: 2. Kulcsár Elizabet (KTE)
75 kg: 2. Száraz Vivien (J-Ász SE)
69 kg: 3. Aszódi Rita (UTE)
55 kg: 5. Bubori Dorina (Dél-Zselic SE)
63 kg: 5. Reinis Borostyán (Dél-Zselic SE)
Kiesett a versenyből: Réczi Bianka (Tatabányai SC, 48 kg), Papp Melánia (Püspökladányi NSE, 48 kg)


Junior szabadfogású eredmények:
84 kg: 1. Tóth Bendegúz (ESMTK)
96 kg: 2. Püspöki Patrik (Bajai BC)
63 kg: 5. László József (Vasas SC)
Kiesett a versenyből: Román Tamás (KTE, 58 kg)


/birkozoszov.hu nyomán/