Legendák - Kru Yodtong Senanan

kru yodtong senanan



Kru Yodtong Senanan, Thaiföld egyik, ha nem a legpatinásabb nevű termének, a Sityodtong alapítója volt az az ember, aki a világ legtöbb Muay Thai bajnokát nevelte ki.

Több, mint 30 Lumpinee bajnokot, 57 világbajnokot adott a sportnak, de tanítványai megszámlálhatatlanul sok címet, övet gyűjtöttek be. Ő maga 4 évesen kezdte a muay thai-t, 18 évesen tanított, 22 évesen pedig már nagymesterré vált és kinevelte első világbajnokát is.


A muay thai-val, Thaiföld nemzeti kincsének tartott harcművészetének segítségével Kru Yodtong több ezer árva, szegény sorsú gyermek életét változtatta meg, adott nekik lehetőséget egy jobb életre. Legismertebb tanítványai Samart Payakaroon Sityodtong, Saknarong Sityodtong, Daorung Sityodtong, Yoddecha Sityodtong, Chatri Sityodtong, Yodteera Sityodtong, Yodsanan Sityodtong nagy tisztelettel emlékeznek rá a mai napig.


Chatri az Evolve MMA, Ázsia legnagyobb MMA termének alapítója, rendkívül sikeres üzletember, akinek meghívására - a tanítványok és világbajnok oktatók legnagyobb örömére - Kru Yodtong 2013-ban bekövetkezett haláláig több szemináriumot is tartott náluk.


Ő volt Kru Yodtong Senanan!


https://www.youtube.com/watch?v=Kw5giDjo8QA?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0