Vér Gábor - judo arany Oberwartban

[caption id="attachment_11037" align="aligncenter" width="504"]Vér Gábor /forrás: judoinfo.hu/[/caption]

Újabb kitűnő hétvégén vagyunk túl, ezúttal sem maradt érem nélkül a magyar delegáció. A 90 kilogrammos Vér Gábor mondhatni leiskolázta a mezőnyt, a döntőben bemutatott fegyelmezett, taktikus judóval végül elhozta az aranyat.

Az ausztriai European Open szombati versenynapján sajnos még nem örülhettünk, vasárnap azonban öt férfi judósunk is érdekelt volt az osztrák városban, Vér pedig bearanyozta a napot.


A BHSE kiválósága végigszáguldott a mezőnyön, a döntőig ipponnal győzte le összes riválisát, s végül a fináléban sem talált legyőzőre. A lengyel Piotr Kuczerával vívott taktikus csatából Neu Gábor tanítványa került ki győztesnek. Vér Gábor szófiai bronzérme után, idei második nemzetközi érmét gyűjtötte, ezúttal egy aranyat.


Vér aranyérmének köszönhetően Oberwartban az éremtáblázat hatodik helyéig jutottunk, az élen Mongólia (2 arany, 1 ezüst, 0 bronz), Azerbajdzsán (1, 0, 1) és Irán (1, 0, 1) végzett, míg Rómában a Kína (1, 2, 3), Olaszország (1, 1, 0), Mongólia (1, 0, 4) hármas végzett elöl.


/judoinfo.hu nyomán/