Korpási és Bácsi is aranyérmes Dániában

Felnőtt kötöttfogású válogatottunk a dániai Nykobing Falster városában lépett szőnyegre a 2016. Thor Masters-kupán.

KORPSI~1

A mieink a két nem olimpiai súlycsoportot Korpási Bálint (71 kg) és Bácsi Péter (80 kg) révén nyerték meg, míg döntőt birkózhatott, ám ott kikapott Jager Kriszitán és Varga Ádám, ezzel ezüstérmesek lettek. A nap folyamán a dobogó harmadik fokára Szabó Lászlónak, Szabó Patriknak és Németh Ivánnak köszönhetően három magyar állhatott fel.


Az UWW hivatalos versenylebonyolítási szabályaitól eltérve, csoportos felosztásban küzdöttek meg a Thor Masters-kupa résztvevői, köztük ezúttal csak kilenc magyar birkózó, hiszen nem állt rajthoz Módos Péter, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor, Kiss Balázs és Lám Bálint sem, sőt, utóbbi kettőről végül úgy döntöttek a vezetők, hogy sérüléseikre való tekintettel el sem utaznak Dániába.


A csoportos szabály kicsit megváltoztatta a megszokott programot, hiszen ebben a rendszerben egy versenyző, két csoportmérkőzés során elszenvedett vereséget követően esik ki a versenyből. A magyarok közül erre a sorsra végül csak Szabó Martin jutott a 75 kilóban, igaz, második mérkőzésére sérülés miatt már nem állt ki a csepeli birkózó, így időelőtt végetért számára a verseny. Döntőt birkózhatott azonban négy magyar is. A 71 kilóban Korpási Bálint három, míg Jager Krisztián négy győztes mérkőzés után került a fináléba, ahol végül 3-0-ra Korpási bizonyult jobbnak, míg a 80 kilogrammosoknál Bácsi Péter könyörtelen volt a dán színekben versenyző Bisultanovval szemben, technikai tussal győzött és lett aranyérmes. Nem sikerült a harmadik magyar aranyat begyűjtenie azonban Varga Ádámnak, miután a 98 kilogrammosok fináléjában 2-1-re kikapott a svéd Schöntől, aki egyébként az első fordulóban pont ugyanennyire verte meg a fradista Németh Ivánt is. Iván aztán négyet is nyert, így harmadik lett, akárcsak a 75 kilogrammos Szabó László, valamint a 80 kilogrammos Szabó Patrik. A nehézsúlyúak között próbálkozó Majoros Ármin Mózes egy győztes és két vesztes mérkőzéssel a negyedik helyen zárta a kupát.


/forrás: birkozoszov.hu/