Harcosok mozija - Ninja Assassin

Ninja Assassin



Ninja Assassin! Harcosok mozija! Egész héten edzettél, esetleg egy versenyen is túl vagy? Lefáradtál és inkább csak kikapcsolódnál, átengedve a terepet másoknak a pofonok kiosztása terén? Rovatunk pontosan ebben próbál segíteni nektek!

Harcosok mozija rovatunk ezen részében a Mátrix rendezőinek filmjét ajánljuk figyelmetekbe kikapcsolódás gyanánt. Az akciók mellé egy kis nosztalgia is adott azok számára, akik elég idősek ehhez - az egyik főszereplő ugyanis Sho Kosugi, a 80-as évek hasonszőrű filmjeinek sztárja, aki két évtized után tért vissza a filmvászonra.


Következzen egy kis ízelítő a Keleti Szél oldal beszámolójából:


"A film műfaja leginkább akció, egy kicsit thriller, és amit nem vártam: némileg horror. Ez utóbbit a korszellem és a közönség ízlése, gyomra dönti el, hogy az-e.


Adva vannak az évszázadok óta titokban működő klánok, akik még ma is bérgyilkolnak, ám behálózták már a hivatalokat is, nem lehet csak úgy, élve utánuk menni. Árvákat, gyerekeket rabolnak, és képeznek ki kegyetlen, durva módokon, és főhősünk, Raizo (Rain) is egy ilyen tehetséges, fogadott gyermeke a vezérnek (akit Kosugi játszik).


A “túloldalon” egy – nem sokáig – kételkedő ügynök és csinos, még kíváncsibb munkatársnője nyomoznak a különféle, gyanús (és véres) gyilkosságok miatt, majd pedig jön a találkozás.


A szereplőválogatás jól sikerült, Kosugi még mindig menő, a csajszi (Naomi Harris) is jó, Rain pedig kitűnő alakítást adott, nem utolsó sorban az akciójelenetek terén is. Nagyon komoly átalakuláson ment keresztül, a kis nyegle, koreai popsztár, aki első jelentősebb szerepét Park Chan-wook filmjében (I’m a Cyborg But That’s OK) játszotta, majd pedig Wachowskiék Speed Racerében tűnt fel."


A részletes ismertetőt a Keleti Szél oldalán, ITT olvashatjátok.