Deák-Bárdos is harcba szállna az Olimpiáért!

Legutóbb, Ulánbátorban első számú versenyzőnk, Lám Bálint könyöke megsérült, részleges szalagszakadást szenvedett, így valakinek pótolnia kell őt Törökországban.

deak-bardos-mihaly1-800x539

Az idei rigai Eb-n kipróbált Majoros Ármin Mózes egyrészt egyelőre „kicsi” ebben a kategóriában (a márciusi Magyar Nagydíjon még 98 kilóban indult), másrészt civil munkája miatt nehezen tud részt venni a közös felkészülésben, így felmerült Deák-Bárdos Mihály neve.


Eb-arany- és ötszörös vb-ezüstérmes, 41 éves veterán klasszisunk tagja a Magyar Birkózó Szövetség elnökségének, főállásban a Miskolci Városi Sportiskola szakmai vezetője, de elmondása szerint nem esett ki az edzésből:


„Formában tartottam magam, súlyzóztam, futottam, amikor tudtam, birkóztam. Tavaly még szerepeltem a Bundesligában, csak 1-0-ra kaptam ki a kétszeres világbajnok észt Nabitól, decemberben pedig kint segítettem Colorado Springsben az amerikai olimpikon, Robby Smith felkészülését. A súlyomat sem engedtem el, tudom hozni a 130 kilót.”


https://youtu.be/3Xxd7HXTku8

Deák-Bárdos hozzátette, még nem hivatalos a szereplése, most amolyan „próbajátékon” van a tatai edzőtáborban. Addig is kiváltotta a licencét a nemzetközi szövetségnél (UWW), s jelezte a Magyar Antidopping Csoportnak (MACS), hol található meg, ha ellenőriznék. Mivel sosem jelentette be a visszavonulását, így nem kell fél évet várnia a visszatéréssel, elvi akadálya nincs a bevetésének. Sike András szövetségi kapitány így beszélt a veterán klasszis lehetőségéről:


„Lám megsérült, Majoros nem tudott velünk készülni a keretben, Misiről pedig olyan információkat kaptam, hogy edzésben van, az ősszel még bundesligázott, s méretben igazából ő veheti fel a versenyt a riválisokkal. Természetesen meg kell néznem személyesen is, hogy áll a lábán, s legkésőbb jövő hétfőig dönteni kell a szerepléséről.”


/forrás: birkozoszov.hu/