MMA-ban is övet nyert a bjj szupersztár

Rafael Lovato Jr a bjj aranyak után MMA-ban is bajnok lett!

Rafael Lovato Jr


Az amerikai, egészen pontosan texasi Legacy Fighting Championship MMA promóció tegnap tartotta 54. gáláját, ahol sok jó, izgalmas meccs mellett a szervezet középsúlyú öve is terítékre került.


A szervezet eddigi gáláin olyan neveket láthattak már a sport rajongói, mint Thomas Almeida, Sage Northcutt vagy Holly Holm, akiket azóta a UFC nem csak, hogy leigazolt, de a szervezet legjobbjai között vannak számon tartva.


A tegnapi gálán ekkora neveket még nem láthattunk ugyan, de ami késik, nem múlik, biztosan hallani fogunk még pár harcosról a későbbiek folyamán! Egy kivétel vagy bejáratott név azért volt, ez pedig a címben is hivatkozott bjj legenda, Rafael Lovato Jr.


A Carlos Machado tanítvány Lovato több, mint 11 évet töltött fekete övesként való versenyzéssel és 200-nál is több meccsel a háta mögött az egyik legkomolyabb, eredményekkel leginkább kidekorált bjj versenyző, aki ráadásul - amint azt az ábra mutatja - sikeresen nyergelt át az MMA-ra is.


A NoGi világbajnok (2010), Brazil Nemzeti Bajnok (2007, 2013) Lovato Jr-ról nyugodtan, túlzás nélkül állítható, hogy generációjának egyik legeredményesebb bjj versenyzője, aki képességeit a Legacy Fighting Championship 54 főmeccsén is sikeresen megmutatta.


Ellenfele a szintén fekete öves bjj mester, Marcelo Nunes volt, akit Lovato levitt, ezzel meggátolva állóharc-próbálkozásait. Ugyan kölcsönösen semlegesítették egymás támadásait a földön, látható volt, hogy Lovato mindig egy lépéssel előrébb volt.


Nunes több lábfeszítés (leg lock) kísérletből megszabadult, mígnem Lovato a második menet közepe táján mountba ült ellenfelén és megszámlálhatatlanul sok ütést záporoztatva rá végül meggyőzte a bírót, hogy megállítsa a meccset.


A Legacy FC középsúlyú öve tehát a 32 éves Rafael Lovato Jr-hoz került, aki ezzel tovább gyarapította amúgy is elképesztő eredményeinek listáját. Az alábbi, a gáláról készült összefoglaló videóban ez a meccs is feltűnik (2:54-től).


https://www.youtube.com/watch?v=KAogdY6xqSg