Steve Maxwell - Hátfájás és testtartás

Steve Maxwell



Steve Maxwell ezúttal a rossz tartáson, fájós hátakon, merev nyakakon igyekszik segíteni egy egyszerű, ám annál hatásosabb, a vesztibuláris (egyensúlyi) rendszerre is ható gyakorlat segítségével, melyet könnyen és azonnal használni kezdhetünk!

Az edzések ellenére legtöbben időnk nagy részét ülve töltjük. Ülünk a munkahelyen, utazás közben és otthon. Az ülés rendkívül káros hatásairól egyre több tudományos kutatási eredmény jelent meg az utóbbi években, de sokaknak nincs szüksége ezekre ahhoz, hogy tudja, érezze saját bőrén - jobban mondva hátán - a problémákat.


Az alábbi videón bemutatott, egyik oldalunkról a másikra történő gurulás azon túl, hogy lazítja a nyak, a hát felső és alsó részének izmait, a testtarásunkat is javítja. A gurulgatás, amit egykor mindnyájan megtanultunk, még azelőtt, hogy mászni tudtunk volna, ráadásul nagyszerű fájdalomcsillapító is.


A vesztibuláris rendszer - többek között - érzékeli a fej térbeli helyzetét, a fej forgását, forgatását, a szöggyorsulást, az ingerek pedig részt vesznek az izomtónus folyamatos szabályozásában és kontrolljában, a vizuális és testérző rendszer befolyásolásában, a posztura beállításában. Ez a gyakorlat pontosan ezekre van hatással!


Ha nem hiszed, próbáld ki! Kövesd az utasításokat és nézd meg a videót, hogy pontosan azt és úgy csináld, amit és ahogy Steve Maxwell mutat neked. Amint az látható a videón, kinyújtott végtagokkal fekve kezdünk, arcunk lefelé néz, karunk pedig a fejünk fölött.


A bemutatóban Maxwell balra gurul először, de természetesen az irány nem számít. A lényeg, hogy fejünket felemeljük, szemeinkkel abba az irányba nézünk, amerre gurulni szeretnénk, majd lehozzuk karunkat az ellenkező oldalon magunk mellé és ugyanazon az oldalon lévő lábunkat behajlítva egyszerűen, lendület nélkül átfordulunk.


Mikor hátunkra érünk, hasonlóképpen cselekszünk - szemek, kar, láb, ahogy fentebb is és átfordulunk a kiinduló pozícióhoz hasonló helyzetbe. Legjobb, ha megjegyezzük kiinduló pozíciónkat, majd ehhez viszonyítva az egyik, majd a másik irányba is átfordulunk háromszor. Garantáltan ellazítja a hátat!


A gurulás, átfordulás mérföldkő a babák fejlődésében. Egy olyan mozgásmintáról van szó, melyet a testünk úgymond eredendően tud, melyre emlékszik. Az ilyen típusú mozgásminták, mozdulatsorok azon túl, hogy az izmokat is erősítik, azon idegpályákra is hatással vannak, melyek megteremtik a fej megemeléséhez, testünk kinyomásához, az átgördüléshez, üléshez és mászáshoz szükséges koordinációt.


A gyakorlat tán túl egyszerűnek tűnhet, azonban garantáltan segít az izmokon és nem csak bizonyos izmok erején, de flexibilitásunkon is javít. Segít, hogy kicsit jobban hasonlítsunk egykori önmagunkra, amikor még nem ültünk egész nap egy asztal, számítógép képernyők előtt.


Használd pár napig, egy hétig, és győződj meg hatékonyságáró, jótékony hatásairóll! Többé nem akarod abbahagyni! Lássuk!


https://www.youtube.com/watch?v=FnGf40-yiO0?feature=oembed&wmode=opaque&rel=0&showinfo=0&modestbranding=0