Samsun - Harcsa és Bacskai is legjobb 16 közt

Vasárnap kezdték meg a szereplést a magyar ökölvívók a törökországi Samsunban megrendezendő kvalifikációs versenyen. 

bacskaibalazs-1280x769

A tegnap nap során három versenyzőnk is továbbjutott súlycsoportjában a legjobb 16 közé. Nézzük, hogy miként alakultak az események:


75 kg - Harcsa Zoltán 


A Vasas Süllős ökölvívója 3-0 arányú pontozással lépett túl a sokak által titkos favoritnak mondott Ritti Ambagon. A színesbőrű dán mozgékonyságára épített, de Harcsa - bár kicsit izgult a bemutatkozás előtt - végig tisztán bokszolt, amikor kellett harcolt. A dán veszélyes lehetett volna, de Harcsa sokat mozgott és hozta a meccset. A jó állapotban levő Harcsa következő ellenfele a 16 között az örmény Hovhikyan lesz kedden.


81 kg- Tallósi Péter

A szlovák Matus Strinsko ellen mérkőzött. Bár a 19 éves magyar újonc kiválóan helyt állt, a mérkőzést ellenfele nyerte 3-0 arányban. Nagyon sűrű meccs volt, Tallósi igazi harcosként hatalmasat bokszolt, bár kétszer számoltak rá. A bírák sajnos engedték, hogy Strinsko csapkodjon, fogjon. Ezt kihasználva a tapasztaltabb szlovák lépett tovább.


60 kg - Varga Miklós


Az első mérkőzés mindig különleges minden öklöző esetében, hisz az addig összegyűlt feszültséget, idegességet kell száműzni. Vargának ez könnyen sikerült, sima győzelmet aratott. Sikere nem rossz ajánlólevél a biróknál, az ellenfeleknél. Varga következő mérkőzése április 12-én lesz a 2015. évi brit Európa-bajnok Joseph Cordina lesz, aki ellen negatív a hajdúsámsoni öklöző mérlege.


69 kg - Bacskai Balázs


Nehezen melegedett bele, de miután felvette a fonalat, ellentmondást nem tűrő módon bokszot mutatott. A görög valódi ütő versenyző, minden helyzetből üt, de a Vasas-Süllős öklözője leszerelte a próbálkozásait. Az Európa-bajnok következő ellenfele április 12-én az olasz Vincenzo Mangiacapre a londoni olimpia bronzérmese



 A mieink mérlege tehát eddig 3 győzelem és 1 vereség. Bízzunk a hasonlóan sikeres folytatásban!

A hétfői programban sorra kerülő hét magyar mérkőzései
Férfiak
46-49 kg:VIRBÁN Gábor (HUN) – Samuel CARMONA HEREDIA (ESP)
52 kg: Muhammad ALI (GBR) – CSÓKA Nándor (HUN)
64 kg: KONTRECZ Márk (HUN) – Ninel GHEORGHE (ROU)
+91 kg: BERNÁTH István (HUN) – Tim JEVSCEK (SLO)
Nők
51 kg: BARANKAI Virginia (HUN) – Ceire SMITH (IRL)
60 kg: BENKE Sára (HUN) – Svetlana STANEVA (BUL)
75 kg:SZATMÁRI Petra (HUN) – Miriam GUTIERREZ PARRA (ESP)


/monokli.com; ellenfelem.hu/