A Badr Hari sztori

badr-hari


Sokszor, sok helyen olvashattunk már a kickbox fenegyerekéről, a rosszfiúról, Badr Hariról. Mindenféle szemszögből igyekeztek már őt bemutatni, mégis, mindig egyfajta szemüveg értelmezésén át láthattuk csak őt, mely hol ilyen volt, hol olyan. Egészen mostanáig.


Idén Badr Hari rendezni kezdte sorait - létrehozták hivatalos weboldalát, közösségi média-fiókjait, majd májusban közzétették az egyetlen hivatalos, ingyenesen elérhető dokumentumfilmet róla, melyben a kezdetekről, különböző mérkőzéseiről, élete bizonyos állomásairól beszél, felfedve az egyes pillanatok mögötti történéseket, motivációkat, gondolatokat.


Először láthatunk bele így Hari fejébe, aki a történtek kapcsán - legyenek azok jók vagy épp rosszak - különösen őszintén vall gondolatairól, érzelmeiről és arról, összességében mi ment végbe benne, mikor a dolgok történtek.


De miért csak most, annyi videó, rövidebb-hosszabb interjúk után került sor erre? Miért nem létezett eddig hasonló se a kickbox egyik legismertebb, legnépszerűbb alakjáról? Állítása szerint - anélkül, hogy bővebben boncolgatni kezdte volna a lehetséges okok bonyolult szövetét -, úgy érzi most volt itt az ideje ennek, hiszen mindennek megvan a maga ideje és helye.


Hari mindössze 7 éves volt, mikor edzeni kezdett, első küzdelmét pedig 11 éves korában vívta. Nagyjából húsz mérkőzést nyert zsinórban, melynek kapcsán elgondolkodott és – joggal – úgy érezte, hogy lehet, hogy van némi tehetsége ehhez az egészhez.


A sikerek kapcsán egyre inkább kezdte élvezni, amit csinált és a körülötte lévőktől is csak megerősítést kapott. Mindössze 14-15 volt, de már határozottan érezte, hogy ebből az egészből lehet valami. Lett is. A szomorú vereségek mellett olyan nevek felett aratott győzelmeket, mint Semmy Schilt, Alexey Ignashov, Gökhan Saki vagy Peter Aerts, hogy csak egy pár nevet említsünk.


A zűrök 2005-206 körül kezdődtek, amikor „az arany fiú” kezdett a szorítón kívüli és a sajtókonferenciákon való viselkedése kapcsán is ismertté válni. Visszatekintve ő maga is úgy látja, hogy akkori, nagyjából 21 éves önmaga egy több szempontból is nehéz, összetett időszakon ment keresztül, ahol is még mindig kereste identitását, az útját és a hírnév, a pénz csak rátett problémáira egy lapáttal.


A legjobb hasonlat, ami eszünkbe juthat Badr Hari pályafutása kapcsán, a hullámvasút. Hihetetlen győzelmek, fényes magaslatok és szívszaggató vereségek, sötét mélységek váltották egymást ringen belüli és az azon kívüli életében.


A rajongók egy fiatal fiú férfivé, harcossá válásának útját követhették nyomon. Egy olyan sportolóét, aki világszerte nagy tömegek érzelmeire, képzeletére volt nagy hatással. Ha elfogadjuk azt az állítást, miszerint egy harcosra leginkább az a képesség jellemző, hogy sarokba, ill. a kötelekhez szorítva is képes a harcra – legyen szó az életről vagy egy meccsről -, nyugodtan kijelenthetjük: Badr Hari egy harcos.


Exkluzív, saját készítésű készítésű interjúnkat az alábbi linken olvashatjátok:


http://ellenfelem.hu/hely-es-ido-exkluziv-interju-badr-hari-val/


https://www.youtube.com/watch?v=BDIr5qT5mY8