Ez volt a szentendrei muay thai edzőtábor!

muay-thai-szentendre-edzotabor-2015


Nemrégiben zárult Szentendrén a Sak Kaopong Lek által vezetett, intenzív, egy hetes muay thai edzőtábor, melynek beszámolóját Mezei György, a Tong Thai Gym edzőjének jóvoltából az alábbiakban olvashatjátok!


A nyári szabadságok ideje alatt is hasznos és tanulságos programok emelték a hazai Muay Thai élet színvonalát. A Velencei-tó partján Piyapong Tawemuang, míg a Szentendréhez közeli Pap-szigeten egy NAK MUAY, Sak Kaopong Lek tartott intenzív egy hetes edzőtábort, training camp-et.


Sak címeinek/eredményeinek felsorolása helyett fontosabb megemlíteni, hogy a 380 meccses thai harcos skalpjai között olyan nevek szerepelnek, mint Fabio Pinca, Jean-Charles Skarbowsky, Andrei Kulebin vagy Orono.


A több budapesti és számos vidéki klubból érkező, edzésenként 35-55 főhöz nem mindig volt kedves az időjárás, de a gyakorlás így is minden alkalommal nagy kedvvel és jó hangulatban telt.


A reggelek a kezdők és hobbisták számára 5 km-es átmozgató futással, a haladók és a versenyzők számára magas intenzitású intervallumos sprintekkel kezdődtek. Ezt követően Sak vette át a délelőtti és délutáni edzések vezetését.


A rendkívül agresszív támadó stílusú harcos széles technikai repertoárt mutatott be a változatos edzések során, melyek keretében a tábor tagjai ökölvívó, rúgó, valamint könyök-térd és klincs technikákból is láthattak új, néha szokatlan, ám roppant hatékony elemeket. Mivel a technika mellett az erő jellemezte Sak harcmodorát, ezért a különböző edzéseken az adott technikai anyaghoz igazodó folyamatos kondíció-fejlesztés, főleg erő- állóképességi gyakorlatok kerültek beépítésre.


Az edzések részét képező hosszú küzdelmek péntek délután 11 meccsből álló, bírói vezetéssel történő sparring party-val lettek megkoronázva, ahol a gyakorlók élesben is próbálták alkalmazni a héten tanultakat. A hét programját Vojvoda György doppingellenes előadása, a váci Vöröskereszt munkatársai által tartott életmentő előadás, péntek este pedig éjjeli fürdőzés is színesítette.


Az edzőtábor szombat délután a BSK Sportközpontban három órás szemináriummal zárult, melyen 30 fő és a Muay Thai Mánia média támogatója, a Sport Club is részt vett. Az edzőtábor egy hete alatt a hazai küzdősport élet több jeles személyisége is tiszteletét tette. (A teljesség igénye nélkül: a Magyar Muay Thai Szakszövetség részéről Bata Tamás, Dudok Károly, továbbá a Kick Box és K1 szakág részéről Görbics Gábor és Bene Zoltán.)


Köszönet Saknak a training camp vezetéséért és magas színvonalú oktatásáért, a szervezőknek Skrobár Róbertnek és Beck Jenőnek, akik lehetővé tették, hogy egy héten át testközelből láthattuk, élvezhettük és tanulhattuk Sak mozgását és kivételes harcmodorát.


Köszönet az elkötelezett támogatóknak, a Kedvenc autókereskedésnek, a Watt energiaital forgalmazójának és a BSK sportközpontnak. És végül, de nem utolsó sorban köszönet és tisztelet mindenkinek, aki eljött, figyelt, tanult és gyakorolt, ezzel is bizonyítva, hogy nagy érdeklődés van Magyarországon a Muay Thai iránt!