Ütközet után - Habash Antoine

habash-antoine-rehak-gyorgy-IFMA-Royal-Cup-2015


Többször is hírt adtunk már róla, hogy két versenyzőnk indult útnak Rehák György mester és Vojvoda György nemzetközi bíró kíséretében a héten, hogy a rangos bangkoki IFMA Royal World Cup muay thai tornán képviseljék hazánkat. A tíz napos rendezvényen 102 országból 2500 sportoló, delegált és bíró képviseli országát. Az egyik különlegessége az Augusztus 13-23 között tartott versenynek, hogy a királyi család összesen négy trófeát ajánlott fel, mellyel az esemény, ill. a muay thai iránti elkötelezettségüket szerették volna kifejezni.


Ahogy arról beszámoltunk, sajnos Albrecht Péternek nem sikerült a 67kg-os kategóriában diadalt aratnia, azonban sok ideje nem volt ezen gondolkodnia vagy búsulnia Habash Antoine-nek, akinek a Peti meccse utáni napra volt jelenése. Ellenfele a manapság inkább profi versenyeken fellépő, rutinos finn Viinikainen Kari volt, Antoine azonban a harmadik menetben, egy forduló könyök technikával sikeresen befejezte a találkozót!


ellenfelem.hu: - Először is gratulálunk Antoine! Nehezebb volt fejben nekivágni a meccsnek Peti sajnálatos sikertelensége után vagy extra motivációt adott, olajat a tűzre?


Habash Antoine: - Köszönöm. Csapattársam, Peti mérkőzése után picit feszült voltam, de egy ilyen rangos versenyen ez inkább a győzelemre ösztönöz.


e: - Csak részleteket láttunk a mérkőzésből, de úgy tűnt, kicsit tán tartott tőled az ellenfeled. Te hogy láttad belülről a mérkőzést?


HA: - Nem árt tudni, hogy az A" kategóriában csak profi versenyzők vannak EB, VB címekkel, nagy rutinnal. Finn ellenfelem is WMC Európa Bajnok volt egyébként. Sok rúgás volt az első és második menetben. Mi tagadás, érzem a lábam.


[gallery type="slideshow" link="none" ids="7848,7849,7850"]

e: - Mire koncentráltál leginkább? Egyszerűen csak nyerni akartál, bárhogyan vagy igyekeztél kiütéssel távozni?


HA: - Örültem, hogy a térdrúgásaim sokat találtak ellenfelem testén. Igazából vezettem minden pontozónál, de aztán nagyon örültem, hogy a harmadikban sikerült egy forduló könyökkel befejeznem. Ez erőt ad a következő mérkőzésre!


e: - Lehet már tudni pontosan ki lesz a következő ellenfeled? A másik ágon elég erős neveket lehetett látni. Milyen stratégiával készültök?


HA: - Thai ellenfelem lesz, Sunchay Pattanaphong személyében. Ő orosz versenyzőt búcsúztatott ma. De a másik ág sem könnyű, hiszen az ukrán Igor Lubchenko is ott menetel előre.


e: - Hogy érzed magad így az első mérkőzés és egy ilyen nagyszerű győzelem után? Megpróbálsz pihenni kicsit, kikapcsolni a következő napra - hiszen, ha jól láttuk nem lesz meccsed - vagy igyekszel egy feszültebb fókuszt tartani fejben majd?


HA: - Pihenek, ebben pedig a kis Magyar csapat lesz segítségemre, akik mindent megtesznek, hogy holnapra újra kész legyek a harcra, a nemzeti színekért és magamért! Szóval egy kis pihenő jön, aztán harcolok, mert azt szeretném, hogy a világ legjobbjai között tartsanak számon a muay thai-ban!


e: - Köszönjük az interjút és gratulálunk még egyszer! Szorítunk tovább itthonról!


HA: - Köszönöm a szurkolást! Igyekszem, hogy eredményes legyen a folytatás is. Meg kell győznöm az ellenfelem, valamint a bírókat is, hogy én vagyok a jobb! Hajrá Magyarok!