Tűzijáték - ez volt a GLORY 23

GLORY_23-ellenfelem


A GLORY 23 gálán ma hajnalban igazi kényeztetésben lehetett része a kickbox szerelmeseinek. A Superfight Series keretein belül a problémás természetű nehézsúlyú Jamal Ben Saddik a 3. menetben TKO győzelmet aratott a Kharitonov meccshez képest pedig sokkal jobb formát hozó Anderson „Braddock” Silva felett. Miután Saddik a menetben másodjára küldte le Silvát, a bíró jobbnak látta leállítani a mérkőzést.


Az est során egy izgalmas középsúlyú tornát is láthattunk, melyben a korábban vegyes sikereket elérő, egy ideig a sporttól visszalépni látszó Dustin Jacoby komolyan összeszedve magát mindkét ellenfele felett kiütéses győzelmet aratott. Először Ariel Sepulveda-t tette el az útból egy első menetes kiütéssel, majd a fináléban egy második menetes TKO győzelmet aratott Casey Greene felett. Jacoby a vele nagyjából egy szinten lévő harcosok ellen nagyon is meggyőző tud lenni, de a súlycsoport elitjére nem áll készen.


Jacoby-Greene


A torna-finálé előtti Xavier Vigney és Daniel Sam mérkőzés kissé csalódást okozhatott, hiszen ahogy korábban a Superfight Series során vívott Chad Sugden és Murthel Groenhart mérkőzésen az esélyesebbnek gondolt harcos egyszerűen nem volt ott fejben. Míg utóbbiban Groenhart főként ott rontotta el, hogy egyszerűen nem ütött eleget, a Vigney vs Sam során – bár eleve nem volt túl akció-dús a küzdelem – Sam kissé „elaludt” rajta, holott megnyerhette volna. A mérkőzések így is közel voltak, hiszen Vigney és Sugden is csak megosztott pontozással nyert. Egyikük teljesítménye sem volt nagyon meggyőző ezen az estén.


Az est fénypontja egyértelműen Nieky Holzken és Raymond Daniels ismételt találkozója volt. Komoly meglepetésben lehetett része azoknak, akik könnyű prédaként előre leírták Daniels-t! Az amerikai rengeteget fejlődött az első, februári találkozó óta és az első menetet meggyőzően elvitte. Sok, értékes, komoly találata volt, melyek során első sorban kezeire hagyatkozott, míg pont a kezeiről ismert holland Holzken inkább láb-technikákkal dolgozott.


Holzken-Daniels


A másodikat Holzken vitte valamennyivel, majd fordulni látszott a kocka. Holzken rutinja, ring IQ-ja döntő tényező volt. Már a másodikra látszott, hogy Holzken inkább az elejétől fogva Daniels gyenge pontjaira, azon tendenciáira fókuszál, hogy közismerten megszenvedett már korábban is több menetes mérkőzések során.


A második menet után Daniels gyakran kezd lefulladni, védelmén több hézag kezd mutatkozni, veszít pontosságából és erejéből is. A harmadikra Holzken egyszerűen az addig nagyon okosan visszafogott, beosztott energia-tartalékainak segítségével bekapcsolta az extra gyújtórakétákat és pár fokozattal feljebb kapcsolt. Egy ütésváltás során a holland egy durva térdessel durván felnyitotta Daniels bal szemhéját, majd mikor észrevette saját maga állította le a mérkőzést, jelezve az MMA-ból jól ismert bírónak, „Big” John McCarthy-nak, hogy szerinte itt vége.


Miután McCarthy hamar belátta, hogy valóban így van a találkozót lefújták. Ezzel Holzken, három kemény menet után TKO győzelmet aratott és visszafoglalta a trónt, melyet sérülések miatti távollétében egy ideig az olasz-kanadai Joe Valtellini birtokolt, aki nemrégiben, egészségügyi okokra hivatkozva visszaadta az övét. A mostani gálán egyébként „Bazooka” Joe a szakkommentátorok között foglalt helyet.