Legjobb birkózóink utaznak a Világbajnokságra

Megszületett a döntés arról, hogy kik indulhatnak a szeptemberi Las Vegas-i birkózó világbajnokságon. Németh Szilárd vezetésével a Magyar Birkózó Szövetség egy Miskolc melletti településen tartott elnökségi ülést, amelynek fő napirendi pontját képezte a vb-n való részvétel.
[caption id="attachment_7636" align="aligncenter" width="502"]Bacsi_peter_640 Az Európa- és Világbajnok Bácsi Péter is ott lesz Las Vegasban az idei Világbajnokságon[/caption]

Idén szeptember 7. és 12. között lesz a Las Vegas-i birkózó Világbajnokság, amire már gőzerővel készülnek sportolóink. A tét óriási, hiszen a Vegas-i vb már a riói olimpiai játékok kvalifikációs versenye. A tegnapi elnökségi ülésen a Szövetség meghozta döntését arról, hogy 2015-ben kik léphetnek szőnyegre a szerencsejáték fővárosában.


Kötöttfogásban a teljes csapat indul, köztük a Világ- és Európa-bajnok Bácsi Péterrel, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Lőrincz Tamással, a világbajnok Kiss Balázzsal és a nagy birkózóreménységgel, Korpási Bálinttal, aki nemrég Bakuban írt sporttörténelmet. Szabadfogásban többek között az Európa-bajnoki ezüstérmes Ligeti Dániel, és a Jimmy becenevet viselő, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Veréb István képviseli hazánkat.


Női birkózásban 6 tehetséges versenyző veszi be az USA-t. A világbajnok és Európa-Játékok győztes Sastin Marianna egy nagy párharcot követően 58 kb-ban indulhat, míg eddigi nagy riválisa,a vb bronzérmes és szintén Európa-Játékok győztes Barka Emese 60 kg-ban fog birkóznia szeptemberi világversenyen.


A magyar birkózás krémje hatalmas lelkesedéssel készül a Vegas-i vb-re. A világbajnoki felkészülés hajrája a kötöttfogásúaknak a Tatai Olimpiai Központban, szabadfogásúaknak Ukrajnában, míg a női birkózóknak lengyelországi edzőtáborban zajlik.


A szeptemberi Las Vegas-i birkózó világbajnokságon induló magyar csapat teljes listája:

Krasznai Máté (Kötöttfogás 59 kg)
Lőrincz Tamás (Kötöttfogás 66 kg)
Korpási Bálint (Kötöttfogás 71 kg)
Bácsi Péter (Kötöttfogás 75 kg)
Lőrincz Viktor (Kötöttfogás 85 kg)
Szabó László (Kötöttfogás 80 kg)
Kiss Balázs (Kötöttfogás 98 kg)
Lám Bálint (Kötöttfogás 130 kg)

Molnár József (Szabadfogás 57 kg)
Lukács Norbert (Szabadfogás 65 kg)
Gulyás Zsombor (Szabadfogás 70 kg)
Nagy Mihály (Szabadfogás 74 kg)
Veréb István (Szabadfogás 86 kg)
Szmik Attila (Szabadfogás 97 kg)
Ligeti Dániel (Szabadfogás 125 kg)

Dénes Mercédesz (Női 53 kg)
Sastin Marianna (Női 58 kg)
Barka Emese (Női 60 kg)
Sleisz Gabriella (Női 63 kg)
Wilson Vanessa (Női 69 kg)
Németh Zsanett (Női 75 kg)

/forrás: Magyar Birkózó Szövetség/