Hely és idő - exkluzív interjú Badr Hari-val!

Badr Hari


Badr Hari az Ismael Londt elleni mérkőzésére készül épp keményen, melyet az augusztus 22-re kiírt Akhmat Fight Show gálán fog vívni Groznijban, a Csecsen Köztársaság fővárosában. A meccs még tavaly létre kellett volna jöjjön, azonban de a kickbox szövetség engedélyei nélkül végül lemondani kényszerültek azt.


Nagyon örültünk a lehetőségnek, de nem akartuk megbombázni őt 50 kérdéssel, ezért csak pár, a közelmúlt történései kapcsán releváns dologgal kapcsolatban kérdeztük, úgy, mint a nemrégiben közzétett dokumentumfilmje, melyben pályájáról, a kezdetekről és sok minden egyébről beszél, ill. a meccsek során tanultakról és a kickbox jövőjéről. Először szólalva meg magyar médiumnak, következzen Badr Hari! Csak az ellenfelem.hu-n!


ellenfelem.hu: - Nemrégiben megjelent hivatalos dokumentumfilmed és rendbe lett rakva a közösségi médiában való jelenléted is. Miért érezted úgy, hogy most jött el az ideje mindezeknek, most kell meglépned ezt?


Badr Hari: - Azért, hogy véget vessek a feltételezéseknek, pletykáknak és megmutassam mindenkinek, hogy nem csak az van, amit láthatnak.


e: - Rengeteg rövid videó, highlightok, mindenféle interjú található rólad az Interneten, de egészen mostanáig valódi dokumentumfilm, mely megmutatta volna mindenféle szögből, hogy mi is történt, mi zajlott a háttérben, nem volt. Miért alakult így szerinted?


BH: - Azt hiszem most jött el az ideje. Hiszen mindennek megvan a maga helye és ideje.


e: - Mi volt a legfőbb motivációd egyébként a dokumentumfilm kapcsán?


BH: - Felhúztuk a honlapomat is és egyszerűen ez egy része volt az egésznek, az alapoknak.


e: - Valami olyasmit mondtál a filmben, hogy győzelem vagy vereség, a tanulásról szól az egész. Melyik győzelem vagy vereség volt ebben az értelemben, amelyikből a legtöbbet tanultad?


BH: - Természetesen mindig győzni akarok, de ugyanakkor üzenni is akarok a többi harcosnak, hogy a győzelemnél is van több. Minden küzdelmemből tanultam valamit. Van, amiből fizikai értelemben nyertem valamit, van amiből mentálisan és van, amelyikben a sportszerűségről kaptam leckét.


e: - Te hogy látod a kickbox jövőjét? Visszakerülhetünk arra szintre, ami egykor a K-1 volt a csúcspontján?


BH: - Csak az idő fogja megmondani. Nem vagyok jövendőmondó, de az biztos, hogy hiányoznak az olyan karakterek a sportból, akikkel az emberek azonosulni tudnának vagy akarnának.


e: - Köszönjük, hogy időt szakítottál ránk és a nagyszerű küzdelmekért. A legjobbakat kívánjuk neked mind a Londt elleni meccsel kapcsolatban és azon túl!


BH: - Szívesen és köszönöm. A legjobbat fogom kihozni magamból, mint mindig, ameddig a testem hagyni fogja. Maradjatok hűségesek a sporthoz és támogassátok azt.


https://www.youtube.com/watch?v=BDIr5qT5mY8