Legendás meccsek - Shogun vs Nogueira I.

Shogun-vs-Nogueira


Az 1981-es születésű Maurício Milani "Shogun" Rua igen nagy meglepetést okozott mindenkinek, amikor is 2005-ben gyakorlatilag majd' mindenkin keresztülgázolt. Az egész a PRIDE 2005-ös középsúlyú GP-jén kezdődött, melyre Shogun úgy érkezett, hogy kicsit a "radar alatt" repült. Senki sem gondolt arra, ami azután következett. Legendás meccsek sorozatunkban ezúttal is két legendás harcos felejthetetlen küzdelmét elevenítjük fel!


Rögtön a torna legelején a híres, mondhatni rettegett keménységű amerikaival, Quinton "Rampage" Jacksonnal találkozott, akit közvetlenül akkor hívott még ki, aki a korábbi PRIDE 29 gálán vitatható módon, hajszállal nyert Shogun testvére, Murilo ellen. Shogun körbeverte Rampage-et a ringben, több bordáját eltörte térdeseivel és focilabdának nézve fejét rugdosta a földön, amikor is leállították a találkozót az első menetben.


Nem semmi este volt ez! A már említetteken túl olyan nevek igyekeztek a finálé felé, mint Kazushi Sakuraba, Ricardo Arona, Dean Lister, Kevin Randleman, Wanderlei Silva, Alistair Overeem, Vitor Belfort, Igor Vovchanchyn vagy Dan Henderson!


A másik ágon Antônio Rogério Nogueira (Antônio Rodrigo "Minotauro" Nogueira ikertestvére), 8 percnyi kemény küzdelem után kopogtatta Dan Hendersont, mielőtt Shogunnal összekerültek volna.


Shogun és Nogueira két rivális és rivalizáló csapat, a Chute Boxe és a Brazilian Top Team sorait erősítették, mely adott egy extra csavart a történetnek. Többről volt itt szó, mint egy egyszerű küzdelemről. Nem véletlenül látjuk a közönség soraiban a Shogunnak szurkoló Wanderlei Silvát sem, a Chute Boxe egykori oszlopos tagját.


A mérkőzés után Shogun még ugyanabban az évben, augusztusban részt vett a PRIDE Final Conflict 2005 gálán, ahol az utolsó két meccset egyazon éjszaka tartották. Nem mások voltak a résztvevők, mint a fináléig két ellenfelét, a mindig veszélyes Belfortot és a hatalmas ütőerejéről ismert Igor Vovchanchyn-t is kopogtató Alistair Overeem, Ricardo Arona és Wanderlei Silva.


Rua még abban az évben megkapta brazil jiu-jitsu fekete övét Nino Schembri mestertől, mindössze négy évvel azután, hogy megszerezte volna lila övét. Röviden és tömören, fantasztikus évet zárt a brazil harcos. Nézzük az igen hosszúra és hihetetlenül keményre sikerült találkozó legnagyobb pillanatait!


https://www.youtube.com/watch?v=vjNoXuvvZtY