Ez volt a Harcosok Klubja 17

HK17header-ellenfelem


Szerkesztőségünk a Vita Gym fiatal tehetségének, Kapitány Erik és Laska Bence /Hatvani Thaibox SE/ összecsapása környékén toppant be a gálára. A küzdelmet Erik nagy hévvel kezdte, látszott rajta, hogy nem szeretné, ha a pontozólapokon dőlne el az összecsapás kimentele. Többször is leküldte ellenfelét, aki a sokadik rászámolás után nem folytathatta, így Erik TKO győzelmet aratott. A Vita Gym egyébként is szép estét zárt, hiszen három mérkőzésből kettőt ko/tko-val nyertek és mindössze egy pontozásos vereség csúszott be.


A következő mérkőzés után Rehák György örülhetett, hiszen tanítványa, Ozsvár Vivien TKO győzelmet aratott, miután ellenfelét, Glancsák Erikát egy sérülés után az orvos nem engedte tovább küzdeni.


A pápai Koko Gym már korábban bemutatkozott oldalunkon, Kovács László pedig ezúttal a Harcosok Klubja gálán mutatta meg, egy nála magasabb ellenfél, Lükő Tamás ellen, hogy mit is tud. Az első menetben sok klincset láthattunk, térdelést, viszonylag kevesebb ütést, ami azonban a másodikban megváltozott. Itt inkább Lükő kezdeményezte az összekapaszkodásokat, a harmadik menet pedig tán a legkiegyenlítettebb volt. Kovács László egyhangú pontozással nyerte találkozójukat.




[caption id="attachment_5153" align="aligncenter" width="504"]/fotó: Sas Gábor/ Kapitány Erik akcióban /fotó: Sas Gábor/[/caption]

Ezek után az Energy Gym/Békéscsabai Lakótelepi SE versenyzője, Petrina Pál lépett a kötelek közé a Militans Gym 18 éves versenyzője, Laska Tamás ellenében. Laska agresszívabban kezdte a menetet és ezt tartotta is, a taktikusabbnak és higgadtabbak mutatkozó Petrinával szemben. Akár csak az elsőben, úgy a második menetben is látszott, hogy Laska igyekszik egyértelműen dönteni és nem szeretné végigharcolni a kiírt három menetet: minden ütése mögött maximális erő volt. Főleg nagy, íves ütésekkel támadott, míg Petrina igyekezett a vezető lábat rúgásaival meggyengíteni. Ez sikerült is neki, hiszen a másodikban Laska kicsit megrogyott, megingott, kapaszkodni kezdett és hátrálni kezdett. A harmadikban azonban újult erővel jött ki - több egyenes ütéssel dolgozott, sikerrel. Azonban összességében Petrina védekezése, pontossága döntő tényező volt, mely a pontozó lapokon így egyértelmű győzelmet hozott neki és edzőjének, Hricsovinyi Károlynak.


HK17-Petrina-ellenfelem


Kertész Máté (Twins Gym) egy nagyon szépen időzített térdessel test k.o. győzelmet aratott a MegaTech-es Orbán Zsolttal szemben, majd Péterfalvi Tamás és Horváth Dávid küzdelmét vehettük szemügyre. Horváth sokat söprött, borított, összességében technikailag összeszedettebbnek, tisztábbnak tűnt végig, amit a bírók is egyhangúlag így láttak.


Következett az est egyik főmeccse, ahol is egy K-1 superfight keretében Bakacs Dezső találkozott a Szolnoki Thaibox SE versenyzőjével, Tóth Leventével. Bakacs Dezső neve nem ismeretlen a Harcosok Klubja versenysorozatot látogatók számára, hiszen ahogy edzője, Horváth László "Füles" is említette, szinte már haza járnak az aTerem sportkomplexumba.


Kemény tempóban, igazi adok-kapok stílusban indult a mérkőzés, de rögtön az első menetben Bakacs egy bal horoggal leküldte Tóthot, akire rá is számoltak. A küzdelem a hevéből ezután sem veszített, Bakacs pedig egy egy visszakezessel a másodikban ismét leküldte ellenfelét. Ennek ellenére a második-harmadik kiegyenlítettebb volt. Bakacsnak volt még pár szép pörgő találata, azonban gyakrabban próbálta, mint azt a lehetőségek adták volna, így a későbbiekben már sikertelenül alkalmazta a technikát. Egy ízben még egyensúlyát is elvesztette kicsit, aminek következtében vészesen közel került a kötelekhez, de a pontozólapokon egyhangúlag nyerte a mérkőzést.


HK17-Bakacs-Fules-ellenfelem


Újabb rendkívül izgalmasnak ígérkező mérkőzés jött, ahol is az előző gálán győzedelmeskedő Benedek Zsolt találkozott a románok fenegyerekével, a rendkívül kemény és szívós Anghel Cardos-val. Benedek most is rendkívül higgadtan kezdett, pontos kombinációkkal, szögekből történő ütésekkel dolgozott és hátramenetben is talált az agresszívan közelgő Cardos-on. Legfőképp nagy számú, pontos és erős test ütései voltak szembetűnőek, de a román a másodikra sem látszott lassulni.


Cardos nagyon jól bírta, keményen jött csak előre, és ugyan sokszor a kötelekhez szorította Benedeket, nem tudott igazán élni a lehetőséggel. A harmadik menet legelején Benedek rögtön egy kemény jobb egyenessel talált és általában véve is több tiszta találata volt, de a román még mindig többet kért, sőt, mintha a menet végére kicsit bele is húzott volna és testen kicsit tán el is csípte Benedeket.


HK17-Benedek-Cardos


Cardos fogvédője egy ponton kiesett, így kis szünet jött, majd folytatódott az adok-kapok, ahol Benedek még mindig úgy tűnt, hogy többet talál tisztán román ellenfelén. Mindezek után hihetetlen volt látni, hogy a menet végére Cardos tán frissebbnek tűnt, a beszedett nagy számú, pontos és kemény találat ellenére. Vége lett a harmadik menetnek is, jöttek a pontozó lapok.


És itt nagyon megoszlanak a vélemények. Több szempontot, véleményt lehetett hallani, azonban jelen sorok írójának véleménye szerint a három menet is elég lehetett volna Benedek megosztott pontozásos győzelméhez, de a bírói pontok alapján extra menetet kértek. Itt Cardos belehúzott, azonban ez alapján tán nehezebb volt dönteni, mint az előző három menetet látva, azonban megosztott pontozással Cardost hozták ki győztesnek. Fordított esetben, Romániában, ugyanez lehetetlen lett volna.


HK17-Joni-Dudok-ellenfelem


Jött a várva várt főmérkőzés, a mesterek csatája! Mind Dudok Károlyon, mind Jóni Zsolton látszott, hogy nagyon komolyan készültek. Az első menetben Jóni többet ment előre, megszakította Dudok támadásait, lábrúgásai elől gyakran elugrott, de kézzel indított ellentámadásainak nagy része - köszönhetően ellenfele remek védekezésének - Dudok kesztyűin landolt. A második menettől aztán Dudok lábrúgásai kezdtek találni Jóni vezető lábán és inkább törekedett összecsapásukat a ring közepén megvívni.


Az első menethez képest Dudok többször használta kezeit is, főleg pár szép horgot. Jóni agresszívabb, kezdeményezőbb volt, Dudok pedig igyekezett a vezető lábat tovább puhítani. Kezdett látszani, hogy Jóni lassulni kezd, így már nem tudott annyira hatékonyan elmozogni a rúgások elől, mint korábban. A harmadik menetet Dudok további kemény lábrúgásokkal kezdte, melyekre Jóni igyekezett válaszolni, azonban kezdtek kiütközni az erőbeli különbségek, melyek a korábbi menetek közelharcainál is látszottak már.


A Dudok rúgásai mögötti erő hatására az egyik ütésváltás után úgy tűnt, Jóni bal lába lesérült. Jóni Zsolt ezután nem tudta tovább folytatni a mérkőzést, így a +90kg-os Senior kategória Muaythai Magyar Bajnoki öve Dudok Károly derekára került, aki a mérkőzés után, még a ringben bejelentette: visszavonul és nem vállal több hasonló kihívást, felkérést.