Szombaton összecsapnak a Mesterek!

Januárban elsőként számoltunk be róla, hogy áprilisban egy egészen különleges párosítást tartogat majd számunkra a Harcosok Klubja 17 felhozatala, mégpedig Dudok Károly és Jóni Zsolt összecsapását, melynek köszönhetően a „Mesterek csatája” nevet viseli a szombaton megrendezésre kerülő gála.


Azt nem lehet mondani, hogy nem lett volna megfelelően felvezetve a párosítás, hiszen januárban egy sajtótájékoztató keretén belül írták alá a felek a mérkőzés részleteit rögzítő szerződést.


Bizonyára a bejelentés óta többen is izgatottan várják, hogy láthassák végre a két rutinos edző egymás elleni küzdelmét. Rövid interjút készítettünk a mérkőzés előtti napokban mindkét mesterrel, hogy kicsit betekintést nyerhessük abba, ők mit gondolnak, és hogyan készülnek a szombati főmérkőzésre.


 image


Elsőként Jóni Zsoltot kérdeztük:


-Mik voltak az első gondolataid, amikor hallottál a mérkőzés ötletéről?


J.Zs.: - Bizonyítási vágy volt bennem. Megmutatni, hogy „nem csak a húszéveseké a világ”, és ilyen korban is formában lehet kerülni és felkészülni egy profi mérkőzésre. Bizonyítani a tanítványaimnak, azoknak akik, velem edzenek. Kicsit lássanak bele ők is, hogy milyen, amikor izgulni kell valakiért a ringben, mi az, amit én átélek, amikor ők küzdenek.


-Mennyi idő telt el pontosan az utolsó mérkőzésed óta?


J.Zs.: - 2000-ben harcoltam utoljára ringben, az egy profi ökölvívó mérkőzés volt, Papp Laci bácsi születésnapján rendezett tornán, Székesfehérváron. A második menetben nyertem, TKO-val. Azóta persze volt néhány küzdelmem, de csak tatamin, kempo versenyen és Világkupán.


-Egy nagyszerű mérkőzésen térhetsz vissza a ringbe, mely a „Mesterek csatája” címet kapta. Milyen mérkőzésre számítasz Dudok Károly ellen majd hétvégén?


J.Zs.: - Biztos nagyon jó kis mérkőzés lesz. Természetesen nyerni megyek majd a szorítóba, de a végén nem az számít majd, hogy kinek a kezét emelik a magasba, hanem, hogy úgy tudjak lejönni a ringből, hogy elégedett vagyok az ott nyújtott teljesítményemmel, és nem marad bennem hiányérzet semmiért sem.


[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dXTqp4aAoAg&w=560&h=315]


A másik sarokba tehát Dudok Károlyt szólítják majd az aTerem Harcművészeti Központban. Lukas Sersen ellen tervezett legutóbbi mérkőzése sajnos a cseh sportszerűtlen magatartása miatt nem jött létre, mint portálunkon is olvashattátok, a lengyel fél egyszerűen nem jelent meg határidőre, így a mérkőzést a szabályok értelmében Dudok Károly nyerte. A mostani felkészülése nem fog kárba veszni, és remek mérkőzést láthatunk majd.


- Sersen elleni mérkőzés történetét mindannyian ismerjük. Most egy újabb főmérkőzés vár Önre, mégpedig Jóni Zsolt ellen. Mit szólt először, amikor felvettették az párosítás ötletét?


D.K.: - Tavaly decemberben már sok megkeresést kaptam,amit persze lehetetlenség teljesíteni. Úgy adódott (Kispál Balázs hathatós segítségével),hogy némi gondolkodás után Jóni Zsolt kihívására mondtam igent.




[caption id="attachment_5116" align="aligncenter" width="500"]10639538_875290579210733_7191915034272479751_n Ez az öv kerül majd a győztes derekára[/caption]

- Nyilván mint szakember ismerik egymást már régóta, de volt már esetleg mérkőzésük is egymás ellen?


D.K.: - Igen, mint edzőt,és csapatvezetőt is ismerem, és nagyra tartom.Több alkalommal is álltunk egymással szemben a sarokban.


- Mennyire nehéz egy olyan ellenfélből készülni, aki már egy ideje nem aktív versenyző? Mennyire ismeri a stílusát?


D.K.: - Valóban mostanában nem versenyzett,de az nem jelenti azt,hogy nem készül a szombati mérkőzésre. Nehezebb volt a felkészülés,ezáltal több stílusú versenyzővel kellett edzenem. A stílusát nem ismerem,a napi "információkból"értesültem róla .A munkát elvégeztük az edzőmmel és a csapatommal, várom a mérkőzést!!!!


Ringbe lép még szombaton többek közt a legutóbbi gálán is láthatott Benedek Zsolt is, aki ezúttal egy külföldi ellenfelet kapott, Anghel Cardos személyében.


Helyszín tehát a már megszokott aTerem Harcművészeti Központ! A felvezető mérkőzések 15:30-tól láthatók, a gála 18 órakor kezdődik majd! Érdemes tehát időben érkezni annak, aki nem akar lemaradni a legszebb pofonokról!