Ismét itt a MUAYTHAI ISLAND Szentendrén!

Muaythai Island! Egy nagyszerű, 9 napos muaythai edzőtábor a szentendrei Pap-Sziget Campingben!

Muaythai Island lead

Remek lehetőség a muaythai szerelmeseinek, versenyzőknek - 2016 július 2-10 között itt a Muaythai Island edzőtábor, a majd' 200 győztes Muay Thai meccsel rendelkező Phetsangkhat "Check Bin" Deo, Rajadamnern bajnok, orosz K-1 Grand Prix torna-győztes Thai harcos vezetésével! A helyszín a szentendrei Pap-Sziget Camping! Ne feledjétek, a tábor nyitott, így bárki benézhet - szívesen látják, akár egy edzésre is!


A Finn válogatott edzőjét már több alkalommal láthattuk hazánkban, hiszen nem csak edzőtábort vezetett, de a Muaythai Mania 9-en a kötelek közé is lépett! Deo ezúttal ismét egy edzőtábor, a Muaythai Island kapcsán tér vissza a Szentendre V.S.E. és a G.E.T. Gym jóvoltából, hogy segítségével a résztvevők "kilenc nap tömény muaythai" élményhez jussanak!


Vendég instruktorként ott lesz a profi ökölvívó Bozai Gyula, aki a résztvevők kezeit csiszolgatja majd, a kondíció fejlesztésében pedig Bánkuti Gabriella is besegít! Ráadásul a táborozókra az ingyen Watt energiaital-hegyeken túl a Jeans Shops Hungary jóvoltából különböző kedvezményekre jogosító törzsvásárlói kártya is vár majd! A heti jegy mellé még egy ingyen Muaythai Island póló is dukál!


Az edzőtábor egyik fő szervezőjét, a Szentendre Gym edzőjét Skrobár Róbertet kérdeztük, nem csak az aktuális tábor, de a Muaythai Island története, változásai, az edzések és a tervek kapcsán is!



Következzen az interjú!

ellenfelem.hu: - Mikor rendeztétek az első Muaythai Island edzőtábort? Mesélnél kicsit a történetéről?


Skrobár Róbert: - Három edzőtábort tartottunk már, az elsőt a kényszer szülte, de a vártnál messze jobban sikerült. Az még a szentendrei edzőteremben zajlott, de már akkor kinéztük a Papszigeti Campinget mint helyszínt, ami a Duna egyik szigetén van Szentendrén. Festői környezet, a Duna, és muaythai... Egy kicsit idevarázsoljuk Thaiföldet.


e: - Hogy láttad, mik voltak az évek alatt a legnagyobb változások, a fordulópontok az edzőtábor életében?


SR: - Már az első alkalommal sikerült egy nagyágyút, Check Bint, a Finn válogatott edzőjét meghívni, hála Pokorádi Balázsnak, aki személyesen ismerte. Jött, látott, győzött is, és vele az ügyünk, egy közösségi alapon szerveződő, korrekt, magas színvonalú edzőtábor, thai instruktorral.


A  második év tehát a fordulópont. Mészáros János barátunk Senior VB, többszörös Magyar Bajnok, EB helyezett, kiváló sportoló meghívott minket a szigetre, és helyet adott nekünk a campingben. Fogtuk a ringet, lecipeltük, és összeraktuk a fák alatt. Itt már Sak Kaopon Lek volt az instruktor, aki az olaszországi Yamabushi Gym sztár edzője - innen indulhat a Muaythai Island története, ami remélem történelem is lesz később.


e: - Előre láthatólag hogy alakulnak majd az edzések? Ezúttal is napi hárommal lehet számolni vagy netán változtattok valamit a bevált "formulán"?


SR: - Két "menüből" választhatnak idén az ide látogatók, de csak ami az első, reggeli futó edzést illeti. A hobbistáknak egy laza öt kilométer, a versenyzőknek negyven perc interval futás, sprintekkel, kocogással - ez egyébként egy orosz válogatott futó program... Elég gonosz, de eredményes.


Két muaythai edzés van egy nap, reggel kilenckor, illetve délután négykor. Délelőtt a technikáé a fő szerep, délután az akció a lényeg, a sparring, a klincs a technikai elemek gyakorlati rögzítése a cél.


Mi csak az irányt kérjük, az instruktoré a jog, hogy az edzések anyagát összeállítsa, változtassa, ha kell a jelenlévők szintjének megfelelően. Amit kérünk, az, hogy olyan edzést tartson, amilyenek otthon thaiföldön vannak. Ebben nincs kompromisszum.


e: - Mennyi ideje jut Deonak arra, hogy külön is foglalkozzon esetleg valakivel? Akit ilyesmi érdekel, lesz rá lehetősége?


SR: - Deo remek edző, és sokkal nyitottabb személyiség, mint Sak. Bátran lehet hozzá fordulni kéréssel, kérdéssel. Türelmesen magyaráz, és megmutat mindent.


e: - Mik a tervek a Muaythai Islanddel? Hol látod az edzőtábor jövőjét rövid és hosszabb távon?


SR: - A jövőre nézve már most felvesszük a kapcsolatot néhány Gymmel Thaiföldön, hogy jövőre egy menő iskola küldjön edzőt. Gondolok itt a Sitsongpeenongra, vagy a Tiger Muay Thai-ra, esetleg valamelyik bangkogi sulira. Ez azonban más árfekvés, de mivel ez egy közösségi szerveződés, szerintem nincs lehetetlen számunkra.


Célunk, hogy eljöjjön végre az igazi muaythai kora Magyarországon, és a példánkat követve, ezzel a módszerrel jobbnál jobb edzők, versenyzők érkezzenek hazánkba.


Jó lenne egy klassz filmet is forgatni egyszer. Számos előnye van ennek, ám költségei is, amiket nem akarunk a táborozókra hárítani... Ha bárkinek javaslata, ötlete lenne, szívesen várjuk. Kb 2-300 ezer forint egy jó kis dokumentumfilm. Hátha akad egy szponzor, aki megjelenésért cserébe vállalja a költségeket.


Köszönjük az interjút! További jó szervezést kívánunk és reméljük, hogy nagyszerűen alakul majd az edzőtábor! Várjuk a további fejleményeket és természetesen a következő Muaythai Mania gálát is!


Jelentkezés a Szentendre VSE Gym-nél: +36702157420


[gallery columns="2" size="full" link="none" ids="12619,13392"]