Itt a Thurman vs Porter!

A márciusi halasztás után most tényleg itt a Thurman vs Porter!

Thurman vs Porter lead

Akinek nem elég a GLORY, a Bellator Dynamite 2 (ahol MMA és kickbox küzdelmek egyaránt lesznek), a Topking, a K1 erre a hétre, annak bátran ajánlhatjuk a ma esti Thurman vs Porter meccset, ahol Keith "One Time" Thurman és Shawn Porter találkoznak majd.


A váltósúlyú világbajnok Thurman legutóbb 2015 júliusában lépett ringbe, amikor is 7 menetes, sérülés miatti TKO győzelmet aratott a veterán Luis Collazo felett. Thurman és Porter barátságukat félretéve szállnak szorítóba, hogy döntsenek az öv sorsa felől.


A Thurman vs Porter találkozó már márciusban esedékes volt, azonban Thurman egy autóbaleset után kénytelen volt halasztani. De nem ennyi az egyetlen csavar az ügyben, hiszen a barátságukon túl az is hozzátartozik a sztorihoz, hogy Thurman edzője, Dan Birmingham Porter apjának egykor mentora és edzője volt.


Sőt, Porter apja több Thurman meccsen is segédkezett a jelenlegi bajnok sarkában, mind amatőr, mind profi meccsein. Nem véletlen tehát, hogy mind az edzők, mind maguk szeretetteljes tisztelettel beszéltek egymásról. Kihangsúlyozták, hogy számukra semmi másról nem szól ez az egész, mint üzletről, így sem üzengetés, sem más egyéb, negatív show műsor nem lesz a Thurman vs Porter meccs felvezetésében.



Mayweather és Pacquiao után

"Mayweather visszavonult, Pacquiao is. Nincs jobb időpont a mostaninál arra, hogy ez a bunyó megtörténjen, hogy megmutassuk képességeinket és tehetségünket a világnak." - mondta Thurman.


Valóban így van. Mayweather és Pacquiao óta nem sok nagy kaliberű, igazán érdekes meccs volt a súlycsoportban - A Mayweather-Berto vagy a Pacquiao-Bradley 3 valahogy nem sok embert hozott lázba. Jelen meccsen viszont a 147 fontos kategória vitathatatlanul két legjobbja száll ringbe!


"Az övet akarom. A fejéért jövök, és nem számít, hogy barátok vagyunk." - kezdte Porter. "Tudom, hogy végső soron neki sem számít. Mindkettőnknek családja van, akikről gondoskodnunk kell. De ott van az is, amit egykor hátra hagyunk majd és a karrierünk, a céljaink. Sorolhatnám."


Thurman a maga 26-0-ás rekordjával már régóta komoly tehetségnek ígérkezik, akit évek óta a súlycsoport jövőjének jósolnak. Porter viszont (26-1-1) komolyabb ellenfelekkel is mérte már magát össze. A korábbi IBF bajnok igen meggyőzően nyert már például Adrien Broner, Devon Alexander és Paulie Malignaggi ellenében is.


De kell is a nagy csata és a húzónevek... Az Al Haymon által képernyőre álmodott összecsapások jelentős része az abszolút felejthető, kihagyható kategóriába tartozott, amit mind a kritikák, mind a nézettségi számok igazolnak.


Alább a mérlegelés és a "szembesítés" videója, ma este pedig jön a mérkőzés!


https://youtu.be/Mk3-YbbccPc