Tovább gyűjtögeti az érmeket Szmolka Niki

Ha Szmolka Niki nevét olvashatjátok portálunkon, akkor nagy valószínűséggel egy érmet is párosíthatunk a nevéhez. A brazil jiu-jitsu mellett birkózásban is remeklő pécsi tehetség ezúttal ismét utóbbiban ért el szép eredményt.

szmolka_erem

Szmolka Niki tavaly már a Junior Országos Bajnokságon szőnyegre lépett, ott egy ezüstéremmel zárta élete első birkózó versenyét, amit röviddel azután egy arany is követett a Brazil Jiu-Jitsu Hungarian Openen.


Idén még nem volt alkalmunk Nikiről írni, így úgy éreztük, hogy ideje lesz ezt pótolni. Felkerestük néhány kérdéssel, hogy megtudjuk, mi történt vele az elmúlt hónapok során.


ellenfelem.hu: -Mi történt azóta veled, hogy utoljára írtunk rólad?   


Szmolka Niki: -Idén elhatároztam, hogy jobban a birkózásra fektetem a hangsúlyt, de emellett kiegészítésként folytattam a brazil jiu jitsut. Február 13-án rendezték Pesten a 2016-os Grappling Magyar Bajnokságot, ahol indultam is. Ott sikerült három aranyérmet is bezsebelnem, Gi-ben, NoGi-ben és Gi Open kategóriában, ahol most meglepően 14 hölgy induló volt. Jó színvonalú verseny volt, így volt miért izgulnom, hisz az utóbbi időben nem túl sokszor húztam Gi-t. De szerencsére hibátlanul sikerült vennem az akadályokat. Verseny után visszatértem a birkózóterembe. 


e: - Most akkor birkózáson van a nagyobb hangsúly? 


Sz.M.: - Igen, most jelenleg a birkózásra koncentrálok jobban. nyáron egy kis szünet lesz, de én ekkora se szeretnek túlságosan elszakadni a birkózástól, hisz még egy éve se kezdtem el, így bőven van lemaradásom a mezőnnyel szemben, amit be kell pótolnom. Igaz, hogy előtte más küzdősportban versenyeztem, de ez egy más sport, rengeteg fejlődni valóm van még. 


e.: - Nem hiányzik a bjj? 


Sz.M.: - Természetesen hiányzik most, hogy birkózásban kis szünet következik, és nem lesznek versenyek sem, így kicsit visszatérek induló sportomhoz, főleg azért is, mert hamarosan ismét megmérettetem magam Gi-ben és NoGi-ben. 


e.: - Az eredmények úgy tűnik jönnek, nemrég  gyarapodtál is egy szépen csillogó éremmel. Mesélnél erről? 


Sz.M.: –Az elmúlt pár  hétvégénk mozgalmasra sikeredett, nem csak én, hanem a csapatból többen megméretették magukat. Én már a csapat tagjának érzem Dietz Gusztávot, mivel több alkalommal is volt Pécsett edzést tartani, emellett csapatunk is jár fel hozzá Pestre edzeni, és engem ő támogat, motivál, remek edzőnek és embernek tartom. Tehát ő indított MMA szabályrendszerben.  Majd fent voltunk Győrben az Amatőr MMA Magyar Bajnoki Döntőn, ahol több BJJ Pécs versenyző is indult, remek eredményekkel zárva. Ezúton szeretnék gratulálni minden  egyes versenyzőnek. Ezt követően rajtam volt a sor. Életem első felnőtt birkózó versenye az UTE Csarnokban. Már szombat este Csécsei Gergő birkózó edzőmmel átmentünk Pestre bemérlegelni. 69kg-ban indultam, ahol 5 induló volt. Az eredmény reálisan sikerült, teljesítményem most a harmadik helyre volt elég, bár bizakodtam az eggyel jobb helyezésben.  A verseny arra is jó volt, hogy megtaláljuk a hibáimat, ezeken lehet javítani és azon is leszek, hogy ezeket mielőbb kiküszöböljem. Most a verseny után pár napot pihenek átgondolom a dolgokat és utána visszatérek az edzőteremben teljes gőzzel folytatni a munkát!  




[caption id="attachment_13069" align="aligncenter" width="504"]szmolka_niki_birko_ob Niki a dobogó harmadik fokán[/caption]

 


e.: - A nyarat sem csak pihenéssel töltöd majd. Milyen kihívások várnak rád a következő hónapokban? 


Sz.M.: - Igen, a nyarat sem pihenéssel szándékoztam eltölteni. Az előbb említett, a Grappling Magyar Bajnokság egyben a Grappling EB kvalifikációs versenye is volt, ezzel július 16-17-én 71 kg-ban én indulhatok Rómában Gi-ben és NoGi-ben. Ezen az Európa-bajnokságon csapatunkból még 3 induló lesz. De ezelőtt június 26-án Tamásiban megrendezésre kerül a Combat Wrestling kvalifikációs versenye, ahol tervezem, hogy elindulok.  


Ezúton is szeretném megköszönni felkészítőimnek a munkát. Csécsei Gergőnek, Rádi Richárdnak és a PEAC birkózó szakosztály edzői stábjának! Persze összes többi edzőmnek, edzőtársaimnak, családomnak és barátaimnak!


e.: - Köszönjük, és sok sikert kívánunk!