Thurman vs Porter - Az év meccse?

A Thurman vs Porter tán minden várakozást felülmúlt!

Thurman vs Porter

A tegnap esti Thurman vs Porter találkozó sokak szerint egyértelműen az év meccse volt. Hatalmas akciók, elképesztő tempó jellemezte a Keith “One Time” Thurman és Shawn Porter találkozót, melyet végül a mérlegét 27-0-ra javító Thurman húzott be.


Az egyhangú, 115-113-as pontozás hallatán azonban sokan felszisszentek, így valószínű, hogy a visszavágóra sem kell sokat várni majd. Thurman kegyetlen test-támadásai és találatai kapcsán nem kevesen gondolták, hogy Porter kellett volna, hogy kapja a meccset, de végül nem így lett.



Menetről-menetre

Az első menettől kezdve üldözte szinte Thurmant, aki ekkor még ügyesen vonulgatott vissza és látni lehetett mire megy: minden alkalommal a testet, a veséket támadta, amikor csak lehetett.


A második és harmadik menet is hasonlóan telt, Thurman bal oldala pedig kezdett bevörösödni. Itt még nem lehetett tudni, meddig fog tudni Porter ilyen tempót diktálni. A menet vége felé Thurman egy komoly jobbossal talált, ami egy kicsit meglepte Portert, de röviddel rá pofonáradattal válaszolt.


A negyedikben Thurman egy komoly dzsebbel talált, de az igazi vad akció a menet vége előtt nem sokkal következett. A tömeg jó része állva tapsolt, kiabált a két harcosnak.


A nyolcadikban Porter még mindig gőzmozdonyként ment előre. Olyan test-kombinációkat ütött, amitől Thurman hátrálásra kényszerült. Hihetetlenül, de még a kilencedikben is hozta ezt a tempót - fizikai erőfölényéből adódóan, Thurmant a kötelekhez szorítva dolgozott.


A tizedikre Thurman arcának bal oldala bedagadt szépen, de a képernyőn mutatott statisztika tanulsága szerint ő bizonyult a pontosabbnak. A tempó pedig tarthatatlan volt azon a szinte, ahol addig volt. Az utolsó kettőre már Porter kevesebbet ütött és kevesebbet is talált Thurmannél.


Porter nem volt mérges az eredménnyel kapcsolatban, de természetesen úgy gondolta, hogy ő nyert, valamint fogadkozott, hogy ha megkapja az újrázás lehetőségét a bajnoktól, ígéri, hogy legközelebb az övével távozik.


Thurman a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón nem zárkózott el az ötlettől és azt mondta, hogy ha a rajongók valóban ezt akarják, megtörténhet a visszavágó, azóta pedig már Danny Garciának is üzent: "Gyerünk Danny! Írd alá a szerződést! Gyerünk, hagyd abba a játékot! Csináljuk! Több övet akarok!"


https://www.youtube.com/watch?v=uSoQ6RX-Wak