Pankráció Európa-bajnokság - 16 magyar érem

Az elmúlt héten Magyarország adott otthon a Pankráció Európa-bajnokságnak. A Budapesten rendezett kontinensbajnokságon 20 fős válogatott képviselte a magyar színeket!

pankracio_eb

A Soroksári Sportcsarnokban rendezett Európa-bajnokságon négy kategóriában és két versenyszámban - tradicionális pankráció, és pankráció elit - csaptak össze a csapatok. A 20 fős magyar keret mellett szőnyegre lépett még az azeri, a litván, a holland, a román, a grúz, az ukrán, a moldáv, a belorusz és az orosz válogatott is!


Az előzetes várakozásoknak megfelelően a keleti csapatok uralták a 10 nemzetből álló mezőnyt, de szép számban termett magyar éremből is a háromnapos torna során!


Aranyéremmel zárta a versenyt Vámosi Márk, Puksa Ferenc, Nagy László, Takács Lajos, Tóth Gábor, Szabó Zoltán és Pogácsás Imre!


Az első helyek mellett még több dobogós helyezéssel is büszkélkedhet a magyar válogatott. A részletes eredmények listája megtekinthető IDE kattintva!


pankracio_eb_2


Papp Valér a Magyar Grappling és Pankráció Szövetség elnöke honlapunknak elmondta, hogy nagyon színvonalas Európa-bajnokságot tudhatunk magunk mögött. A UWW Pankráció Bizottságának tagjai is elégedetten távoztak a verseny után Budapestről. Természetesen van még hova fejlődnünk az orosz és az ukrán csapathoz képest, főként a felnőtt korosztályra értve. Ehhez adhat egy kis lökést a jövőre megrendezésre kerülő World Games, ahol a tervek szerint bemutatkozó sportágként a pankráció is jelen lesz.


Gratulálunk a magyar válogatott tagjainak, hogy egy ilyen nívós mezőnyben is sikerült 16 érmet begyűjteni!