Pankráció Európa-bajnokság Budapesten

A Kick-box Világkupa és a judo Grand Prix közt egy másik rangos versenyt is rendezhet hazánk, ez pedig a Pankráció Európa-bajnokság lesz!

uww_pankration

Már az elején oszlassuk el a félreértéseket, ez nem a kifestett arcú, széket dobáló férfiak/hölgyek versenye lesz, hanem egy tradicionális sportág kontinenstornája!


Az Európa-bajnokságon négy kategóriában és két versenyszámban - tradicionális pankráció, és elit pankráció - csapnak majd össze a versenyzők a Soroksári Sportcsarnokban. Az előbbiben nincs fejre ütés, míg az utóbbiban ez már engedélyezett. Fejvédőt mindkét számban viselnek a harcosok.  Papp Valértól a Magyar Grappling és Pankráció Szövetség elnökétől - aki egyben verseny szervezője is - megtudtuk, hogy ezek a szabályrendszerek nem ismeretlenek a hazai sportolók számára, hiszen megegyeznek a Zen Bu Kan Kempo versenyeken is szereplő Viadal szabályrendszerével!


A versenyre 8 nemzet csapatait várják a szervezők, a magyar színeket 22 versenyző fogja képviselni, és minden kategóriában számíthatunk magyar indulóra (és érmekre is)! A mieinken túl Budapesten köszönthetjük majd az azeri, a litván, a holland, a román, a grúz, az ukrán és az orosz válogatott tagjait is!


Pankráció szabályrendszerben értünk már el korábban is sikereket, elég csak a 2014-es kecskeméti FILA Világbajnokságra gondolni, ahol többek közt Növényi Norbert és Nánási Fatime is dobogóra állhatott.


A versenyzőkön felül jeles vendégek részvételére is lehet számítani. A helyszínen tekinti meg a küzdelmeket az UWW (United World Wrestling) Pankráció Bizottságának elnöke, Zyaudin Isaev és alelnöke, Alexander Mandrik is.  A Pankráció Európa-bajnokság fővédnöke Dr. Simicskó István, a Magyar Honvédség minisztere!


A küzdelmek június 10-én (pénteken) rajtolnak, és egészen vasárnapig tartanak majd a Soroksári Sportcsarnok küzdőterén.


UWW Pankration EC 2016 Budapest HUN



Látogassunk ki minél többen, és szorítsunk együtt a magyar versenyzők sikeréért!