Bakacs Dezső – Egy világrekord főpróbája

Bakacs Dezső egy kemény, ám sikeres főpróbát tudhat maga mögött. Jöhet a hivatalos rekord?

Bakacs Dezső világrekord után
Ahogy arról korábban hírt adtunk, Bakacs Dezső, pécsi harcos azt vette a fejébe, hogy megmutatja, hogy az emberi teljesítőképességnek, - kis felkészüléssel - nincs határa. Világrekord-kísérletének főpróbáját a pécsi Sportok Napján felállított ringben tartotta. Következzen Dezső edzőjének, Horváth László „Füles” beszámolója!


„A K1 MARATHON elnevezés úgy jött, hogy a maratoni futók, - 42 km - futó idejét vette alapul, ami kicsivel több, mint 2 óra. Ez a 120 perc pontosan 60 amatőr (2 perces) menetnek felel meg! Aki már, - akár csak edzésen is - játszott már 3, 5, esetleg 10 menetet, pontosan tudja mekkora munka ez, úgy fizikálisan, mint szellemileg! Pláne váltott, válogatott, képzett ellenfelekkel!


A közel 30 ellenfél a pécsi és Pécs közeli „társ-klubok” jelenlegi, és közelmúltbeli élsportolóiból, illetve feltörekvő sportolóiból verbuválódott. Komoly teljesítményhez komoly társakra is szükség van, de ebben az esetben még komoly összefogásra is sor került, hiszen a körzet küzdősport klubjai, sportolói szinte kivétel nélkül, első hívásra vállalták el a nem mindennapi szereplést!


A küzdelem pontosan, a tervek szerint indult el! Maga a vállalt teljesítmény is egyedülálló, de a rekord kísérlethez rekord hőmérséklet is párosult, amivel nem számoltak a szervezők. A szorító szabadtéren került felállításra, tűző napon, ahol a padlózat annyira felmelegedett, hogy akik csak egy-két menetet töltöttek bent, azoknak is felhólyagosodott a talpán a bőr!


Dezső már a második, harmadik menetre erős fájdalmakkal lépett ki a sarokból, a 10. menet körül a bőr felszakadozott a talpán, de aggódó edzője kérdésére, hogy mit gondol, csak azt felelte, hogy: „csinálom”!


A szervezők segítségével folyamatosan, különböző módszerekkel hűtötték a szünetekben a lábát. Fontos, hogy a 60-szor két percre tervezett küzdelemben, végig csak az amatőr mérkőzésekre jellemző, egy perces szünetek álltak rendelkezésre a pihenésre, regenerálódásra. Ezeket az áldatlan állapot ellenére sem léphették túl! A nagy holtpont a harmincadik menet körül jött el, - persze fizikális, mentális váltópont több is volt - de a felénél Dezsi azt mondta, már nem is fáj annyira, és hogy nem fogja feladni!


Az első néhány bemelegítő menet után, végig kiegyensúlyozott teljesítmény volt a jellemző, Dezső végig próbált irányítani, tempót diktálni, pedig folyamatos ellenfélváltással ez nem egyszerű! A mezőnyben sok Európa-, és Világbajnok is volt, számtalan magyar bajnok, akik mind megnehezítették a rendkívüli feladatot vállaló sportoló dolgát!




[caption id="attachment_12981" align="aligncenter" width="504"]Bakacs Dezső pécsen A tűző napon felállított ring![/caption]

Dezső, a rá jellemző technikai virtuozitást próbálta kezdettől mutatni, és a fáradtság ellenére is fenntartani! Az utolsó 5-6 menetet még komoly tempóváltás is jellemezte. Ezekre Dezső edzőtársai érkeztek, akik a felkészülését is segítették!


Hozzávetőleg 150-200 ember szurkolta végig a három órás csatát! A nézők jó, végig változatos „meccset” láthattak. Többször tapsviharral, és hangos szurkolással jutalmazták, ill. próbálták segíteni a pécsi sportolót! Az utolsó másodperceket hangosan, együtt számolták vissza, Dezső láthatólag elérzékenyült edzőjével. Dezső szerényen mosolyogva, a mérkőzést követően, azt nyilatkozta, maradt még benne néhány menetnyi tartalék!


Az emberfeletti harcról készült videó-felvételt a szervezők eljuttatják a GUINNESS WORLD RECORD-ok bíráihoz egy ajánlatként! Amennyiben elfogadják, szeptember 18-án, a PÉCSI SPORTOK NAPJA 2. felvonásán lesz a tényleges, hiteles rekord kísérlet. Akkor természetesen már a beltéri produkciók egyikeként, és valószínűleg már nem „csak” 60 menetben!”


Köszönjük a beszámolót és gratulálunk! A hazai küzdősport-világ, a sport rajongói számára nyilván a rekord ténye már adott és reméljük csak, hogy a Guinness is hamarosan papíron rögzítheti majd, hivatalossá téve azt az egész világ előtt Bakacs Dezső rekordját!