Habash Antoine - Hangos siker Kínában!

Habash Antoine ezúttal Kínában, egy K1 meccsen bizonyított a helyi veretlen sztár ellen!


habash_antoine_profil


A hétvégén Rehák György és egyik legkiválóbb tanítványa, Habash Antoine Kínában járt, ahol Antoine a The Legend of Emei gála kilencedik rendezvényén, Zhang Chenglong ellen lépett szorítóba. Antoine három menetben, K1 szabályrendszerben aratott pontozásos győzelmet a veretlen hazai versenyző felett, aki nem mellesleg a szervezet 63kg-os nemzetközi bajnoki övét is birtokolja.


A hat sportcsatorna által közvetített gálát 30 millió néző követhette világszerte, így potenciálisan rengetegen láthatták Antoine nagyszerű küzdelmét is!


A RE-GYM Facebook oldalán közzétett beszámoló alapján a helyszínen 4-5 ezer lelkes közönség követte az eseményeket, akik hangos biztatással jutalmaztak minden szép mozdulatot.


Az első menetben főleg tapogatództak a felek, keresték a megfelelő rúgó- és ütőtávolságot, kipróbálták egymás reakciót. Miután egymásból mindketten alaposan felkészültek, itt csak hirtelen villanások, extra, egyéni technikák győzhették meg úgy az ellenfelet, mint a bírákat. Részben ezért is, de a szünetben gyorsan változtatni kellett a taktikán.


A második menetben aztán többet villantak Antoine kezei, melyeket gyakran követett a térdrúgás is. Ez látható eredményt hozott - Antoine fel is szakította kínai ellenfele szemöldökét, látványos bunyót hozott, amire a nézők is reagáltak. Rehák György szavaival "felrobbant a csarnok atmoszférája". itt már legalább annyian biztatták Antoine-t, mint a helyi bajnokot, ez pedig nekik is erőt adott.


Erre szükség is volt, mivel az utolsó menet szünetében a kínai sarok is változtatott a stratégián. Antoine azonban készen állt, térítette ellenfele kemény rúgásait és válasz-rúgásaival sokszor földre is küldte, míg közelről ütésekkel, térdesekkel fenyegette. A menet közepétől taktikusan meglepte ellenfelétt, aki a mérkőzés végén megadóan ment a saját ring sarkába. Ezt látva a magyar "küldöttség" azt érezhette, hogy ezt a csatát megnyerték és így is lett!


Rehák György elmondása szerint az ismert legnagyobb szervezetek - mint a Glory, a UFC, Thaifight, a Japán K-1 - jelen lévő képviselői a helyszínen gratuláltak is a kiváló teljesítményhez!


habash_antoine-legend_of_emei


Mi is csak csatlakozni tudunk ehhez és további sok sikert kívánunk! Reméljük hamarosan ismét valamilyen szép nemzetközi sikerről számolhatunk majd be Antoine kapcsán!