Csatára készen – Győrfi Csaba

Győrfi Csaba valószínűleg nem szorul külön bemutatásra a magyar küzdősportban jártas olvasóinknak. Nálunk is olvashattatok már vele interjút, és most újra megszólaltattuk, hiszen a hétvégén ismét ringbe lép!

győrfi_csaba_k1max

A Felnőni a harcban sorozatunk első szereplői közt volt Győrfi Csaba, aki egy hosszabb kihagyás után ismét a kötelek közé lép. Hogy ez csak egy egyszeri alkalom lesz, vagy komolyabb tervei vannak a jövőre nézve, az kiderül a vele készített interjúnkból.


ellenfelem.hu: - Mennyi idő telt azóta, hogy utoljára „éles” mérkőzésen ringbe léptél?


Győrfi Csaba: - Az utolsó mérkőzésem 2013. októberében volt a Harcosok Klubja rendezvényen Szalontai Gergő ellen, melyet megelőzött a váci mérkőzésem, de mindezek előtt volt szintén 2 év kimaradás, így az utóbbi pár év alatt csupán ez a két megmérettetésem volt.


e.: - Korábbi interjúnkban már tettél rá utalást, hogy megfelelő ajánlat esetén újra kesztyűt húznál. Most jött el ez az alkalom?


Gy.Cs.: - Igen, úgy tűnik, hogy elég jó lehetőségek küszöbén állok. Megkeresett régi menedzserem Szeri Attila, aki újabb gálákat szervez és ha minden jól fog alakulni, akkor még komolyabb célokat érhetek el, mint amiket eddig sikerült...


e.: - Nem félsz esetleg a „ringrozsdától”?


Gy.Cs.: - Természetesen számítok rá, hogy az első mérkőzések nem úgy fognak menni, mint amikor folyamatos versenyzésben voltam, bár én magamat az utolsó két mérkőzésemen sem éreztem igazán jónak, ennek ellenére a sok pihenés után jelenleg nagyobb erővel készülök, és sokkal motiváltabb vagyok, mint évekkel ezelőtt.


gyorficsaba


e.: - Ellenfeledről tudsz esetleg valamit? Mennyit szoktál elemzéssel tölteni egy-egy összecsapás előtt?


Gy.Cs.: - Igen, egy afrikai ellenfelem lesz, igaz a napokban dől el, hogy megkapja-e a vízumot, de bízunk benne. Minden összecsapás előtt megnézem, hogy ki az ellenfelem, hogy mit lehet tudni róla és kielemzem maximálisan. Az edzésmódszeremet is hozzáalakítom az ellenfél gyengeségeihez.


e.: - Az edzői feladataid mellett mennyi idő jut a saját felkészülésedre? Tudsz-e elég időt szakítani a sparringokra?


Gy.Cs.: - Sajnos elég nehéz a csapatom mellett a saját edzéseimre is koncentrálni. Minden napom nagyon telített, de a felkészülésem nem szorulhat háttérbe semmiképp sem. Általában egy héten 7-8 edzést sikerül beiktatni és ahova van lehetőségem, oda eljárok még többször is sparringolni.


e.: - Egyszeri visszatérés lesz ez a mostani, vagy esetleg szóba kerültek még más lehetőségek is?


Gy.Cs.: - Mindenféleképp több mérkőzésben gondolkodom. Újra fel kell építenem a karrierem, hogy a "ringrozsda" is eltűnjön. Nyilván ezt befolyásolhatják korábbi sérüléseim is. de ha a testem is engedi és a régi formám is visszatér, akkor ismét egy nagyobb szervezet világbajnoki címét szeretném megszerezni.


e.: - Köszönjük Csaba! Sok sikert kívánunk a visszatérésedhez! 


nemzetek_csataja_2