Hét magyar ökölvívó lép ringbe Bakuban

Június 16-tól  105 nemzet 469 ökölvívója versenyez Bakuban az Olimpiai részvétel lehetőségéért. A 25-én záródó tornán hét magyar ökölvívóért szoríthatunk majd.

[caption id="attachment_10851" align="aligncenter" width="504"]bacskaibalazs-1280x769 Bacskai Balázs is szorítóba lép Bakuban[/caption]

Az Olimpián 250 bokszoló vehet majd részt, és akadnak még kiadó helyek az utolsó pillanatokban is, ebből szeretne néhány az utazó magyar keret is megkaparintani ezen a héten.


A magyar indulók:

52 kg Csóka Nándor
56 kg Tar Sándor
60 kg Varga Miklós
64 kg Nyéki Georgián
69 kg Bacskai Balázs
81 kg Hámori Ádám
91 kg Sávoly Gergő

Bernáth István orvosi tanácsra nem indult el társaival.


Kovács László szövetségi kapitány így nyilatkozott a csapatról az elutazás előtt:


"Formába hozással telt az elutazás előtti hét, hogy minél élesebbek, minél frissebbek legyenek a srácok. Az edzések után személyre szabottan elemeztük a várható ellenfeleinket. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a felkészülés során Csóka, Varga és Nyéki, a többiek a vártnak megfelelően hozták magukat. A felkészülés utolsó időszakában Tar Sanyi a magánéletbeli problémája miatt mintha szétcsúszott volna, de ez akár még a javára is fordítható a meccsein. Bacskai Balázs a kerettől külön végezte a munkát Erdei Zsolt irányításával a Madárfészek Akadémián. Az Európa-bajnok öklözőnek nemrégen egészséges kisfia született és remélhetőleg ez az örvendetes esemény plusz inspiráció lesz a számára Bakuban."


A bakui tornán 39 kvóta kerül kiosztásra, és minden érintett súlycsoportban lesz magyar induló. A kvalifikációs időszak júliusban zárul majd Venezuelában. 


/A monokli.com cikke nyomán/