Bacskai Balázs utazhat az Olimpiára

A középsúlyú Harcsa Zoltán mellett lesz még magyar ökölvívó a riói olimpián, méghozzá a 69 kilós Bacskai Balázs személyében.

[caption id="attachment_13316" align="aligncenter" width="504"]bacskai_balazs fotó: Szabó Miklós[/caption]

A 2010-ben Európa-bajnoki aranyérmet szerzett, angyalföldi színekben versenyző ökölvívó, magyarországi idő szerint este 6-kor lépett kötelek közé, méghozzá a színesbőrű német Abbas Baraou ellen. A párharc kiélezett menettel kezdődött, de – a gyenge képfrissítésű stream alapján – Bacskai remekül zárta az első három percet, ugyanis több tiszta, válasz nélküli ütéssel húzta be a 10 pontot. A második körben egyértelmű Bacskai fölényt láthatott az azerbajdzsáni közönség, míg a záró felvonás újfent szoros küzdelmet hozott - Baraou a második perc első felében egy rövid időre fölénybe is került. A harmadik menet vége ismét Bacskai fölényt hozott.


A három menet alapján egyértelműnek látszott, hogy a magyar bunyós megszerezte a hőn áhított riói kvótát, ám a korábbi tapasztalatok alapján a ringsarokban lévő két korábbi klasszis, Erdei Zsolt és Balzsay Károly is lélegzetvisszafojtva várta az eredményhirdetést. Szerencsére a Bakuban működő pontozók is jól látták a küzdelmet, hiszen egyhangú pontozással Bacskai Balázs nyert, aki így – Harcsa Zoltánnal egyetemben – utazhat az ötkarikás játékokra!


Bacskai Balázs (69 kg) az AIBA utolsó „open boxing” szabályrendszerű kvalifikációs versenyén, a bakui olimpiai világselejtezőn jutott ki az ötkarikás játékokra, de ha most nem sikerült volna kvótát szereznie, úgy júliusi venezuelai APB/WSB (és profi) tornán még próbálkozhatott volna. Harcsa Zoltán (75 kg) már az áprilisi, európai olimpiai kvalifikációs ökölvívó tornán (Törökország) megváltotta repülőjegyét Brazíliába.


/forrás: monokli.com/