AFSO-IKSA Világbajnokság - Sikeres magyar szereplés!

Remek eredményekkel, 20 ország részvételével zajlott le a németországi AFSO-IKSA - World All Fight System Organization Világbajnokság 2016. október 20-23 között, Frankfurtban.

AFSO-IKSA VB 2016 lead


Az AFSO-IKSA szervezetet Magyarországon képviselő ill. a szervezést és magyar részvételt lehetővé tevő Éltető Péter a versenyt pontozóbíróként is felügyelte, vigyázva, hogy rendben menjenek a dolgok.


A versenyről így nyilatkozott:


"A vb-n nagyszerű, mondhatnám családias hangulat uralkodott végig. A magyar és német válogatott csapatokon kívül sok neves Thai Box, Kickbox és más fullkontakt klub képviselte magát. Voltak Luxemburgból, Svájcból, Hollandiából, de a Franciák és a Ciprusiak is nagy létszámmal jelentek meg!


Nagy számban akadtak német színekben induló, de thaiföldi profi versenyzők is, akik a klubvezetők elmondása alapján a lehetőséget jöttek kihasználni, hogy gyakoroljanak és felkészüljenek egy-egy címmeccsre. Ezeket sikerült megtörni a magyaroknak, ugyanis két alkalommal is Thaiokat vertek szoros, kemény csatában!


Tizenöt fős delegáció indult el a AFSO-IKSA Világbajnokságon, ahol meglepően sok bajnoki cím született! Nagyszerű hazai sportolók képviselték a világversenyt! Büszke vagyok rájuk, mert egyszer sem láttam félelmet vagy akár sérülésből adódó feladást a srácok részéről, pedig voltak páran akik lábujj-törésekkel, zúzódásokkal léptek újra ringbe. És nyertek!


Gratulálok az edző, klubvezető, bíró kollégáknak, hogy ilyen összeszedett és eredményes csapattal tudták képviselni hazánkat! Rebrei Józsi barátom bíróként vett részt az eseményen, ahol Muay Thai és K-1 Szabályrendszerben vezette a mérkőzéseket. A végén elismerésben is részesült a korrekt és szakmailag kifogásolhatatlan munkájáért!"




[caption id="attachment_15047" align="aligncenter" width="504"]afso-iksa-vb-2016-unicentrals-bulls Az Unicentrál Bull's csapata! /forrás AFSO Hungary Facebook oldala/[/caption]

Az AFSO-IKSA - World All Fight System Organization szervezet Világbajnokságán több hazai csapat is részt vett! Ott volt az Unicentrál Bull's Kick-Box és Thai-Box Klub, a Rebrei Gym, a Dozso SE és a Fight Club Szolnok is.


Az Unicentrál Bull's Kick-Box és Thai-Box Klub három harcossal képviseltette magát és nagyszerű eredményekkel gazdagították egyesületüket:


Grónai Sándor, a komáromi Alexandros Bulls Muay Thai Gym vezetőedzője -63.5 kg-ban, muay thai szabályrendszerben egyhangú pontozással győzte le luxemburgi ellenfelét, akire a harmadik menetben rá is kellett számolni egy sikeres könyöktechnika találat után, így a magyar harcos ezzel megszerezte második thai box világbajnoki címét is!


Schwéger Tímea -60 kg-ban, muay thai szabályrendszerben szerzett világbajnoki címet, miután egy kemény csatában legyőzte a sokszoros profi világbajnok német sztárt, Sarah Glandient!


Kovács Olivér pedig -51 kg-ban, kadett low-kick szabályrendszerben lett az AFSO-IKSA világbajnoka.


A Fight Club Szolnok három érmet tudott elhozni az AFSO bajnokságról! Horgász Martina, miután hazai ellenfelét egyhangúan legyőzte, aranyat szerzett. Mozsár Zsolt szintén német ellenfél felett aratott győzelmet, méghozzá TKO-t, így szintén aranyat hozott haza. Kubik József pedig bronzot szerzett. Józsinak az első menetben eltört az orra és bár ő ezt észre sem vette, a bíró igen, így beszüntette a mérkőzést.




[caption id="attachment_15049" align="aligncenter" width="504"]afso-iksa-vb-2016-fight-club-szolnok Éltető Péter (középen) a Fight Club Szolnok csapatával! /forrás: AFSO FB oldal/[/caption]

A DOZSO SE három Világbajnokot avathatott, de két ezüstöt is elhozott az AFSO-IKSA Világbajnokságról. Light-contact kategóriában Bazsonyi István 4. lett, Jónás Zoltán elhozta a -75 kg K-1 kategória aranyát, Szurdi Dániel 2. helyezett lett, Joó Sándor 3., Nagy István 3., Matoricz Balázs 5. helyet szerzett.


Thai-box kategóriában Joó Sándor, Nagy István elhozták az aranyat, Matoricz Balázs ezüstöt szerzett, Jónás Zoltán pedig 3. lett, miután egy bíró a Világbajnok elleni meccsét ellenfele javára pontozta, a másik kettő viszont döntetlennek látta. Szurdi Dániel 3. helyezett lett.


A Rebrei Gym fiatal versenyzője, Holp Márkó egyhangú pontozással legyőzte thai ellenfelét az elődöntőben. Végül egy sérülés miatt a junior kategória ezüstjét hozta el a versenyről, miután a döntőben vereséget szenvedett egy nagy csatában, rendkívül erős francia ellenfél ellenében.



Gratulálunk mindenkinek!