Habash Antoine ismét Kínában bizonyíthat!

Habash Antoine ismét a Távol-Kelet meghódítására készül a hétvégén! Újabb meccs, újabb tét, újabb kilátások!

Habash Antoine


K-1 Profi Európa és világbajnokunk, Habash Antoine ismét Kínában lép kötelek közé, méghozzá nem is akárki ellen! A grúz Zurab Faroyan neve tán nem cseng széles körben ismerten, de szakmai körökben jól tudják, ki ez az orosz színekben versenyző harcos.


Faroyan hatszoros Európa-, háromszoros WAKO kickbox világbajnok, világkupa győztes, az orosz kickbox csapat korábbi kapitánya, Oroszország övekkel leginkább kidekorált kickbox harcosa. De Kínában sem ismeretlen, hiszen legutóbb például az idei júliusi FF gálán láthatták már őt a sport rajongói.


A papírformát nézve a rutin az orosz mellett szól ugyan, de Antoine bő 10 centivel magasabb nála. Az ebből, ill. a végtagjai hosszúságából adódó előnyöket mindig is nagyon jól ki tudta használni az egyedülálló módon, hatszoros K-1 Világkupa győztes sportolónk, aki nem mellesleg az első magyar, aki K-1 amatőr világbajnoki címet nyert és aki Kínában K-1 világbajnoki övet tudott szerezni!


Antoine saját elmondása szerint már sokadik alkalommal szerepel ilyen plakáton (lásd lentebb), de minden egyes alkalom külön motivációt és erőt ad a felkészülések során! Szurkoljunk, hogy Antoine bizonyítani tudjon, hiszen ez a meccs a negyeddöntő lesz, így a győzelmen túl a döntőbe jutás a tét!


habash_antoine_ff-2016-10-27



Természetesen nem hagyhattuk ki és mestere, Rehák György jóvoltából megszólaltattuk Antoine-t egy villáminterjú keretében a meccs, a kilátások kapcsán:

ellenfelem.hu: - Zurab Faroyan nem cseng tán annyira ismerten itthon, de szakmai körökben jól ismerik. Mivel kell vigyázni leginkább vele kapcsolatban a leginkább szerinted?


Habash Antoine: - Természetesen a kezére! Nagyon jól üt kontrából. Előzőleg egy fiatal japán versenyzőt búcsúztatott a tornán.


e: - Ez a meccs a negyeddöntő lesz, így a győzelmen túl a döntőbe jutás a tét. Hogy érzed, nagyobb a nyomás? Mennyire, miben volt más a készülésed erre az ellenfélre?


HA: - Itt és most győznöm kell a Faith Fighting tornáján. Nyerni kell minden meccset!  Valóban nagy a nyomás, az elvárás! Meg kell újítani a repertoárt meccsről meccsre! Mesteremmel gyakoroljuk a lehetséges szituációkat! Enélkül nehéz kenne. Itt nagy a taktikai harc! Kiegyenlített a mezőny, így mindig élesnek kell lennem. A kezét fogom kizárni és én fogok irányítani. Így tervezem.


e: - Mi a terv? Győzelem esetén még idén megtartják a döntőt is? Tudsz bármit lehetséges ellenfelekről?


HA: - Ezt egyelőre nem tudom. Ez egy teljesen más léptékű világ.. Örülök, hogy itt mérkőzhetek és eredményes lehetek. Sztár-jelölt vagyok, de sok nagyon jó harcos van errefelé. Mindig bizonyítanom kell, hogy tényleg a legjobbak közt jegyezzenek!


e: - Láthatunk még idén a kötelek között itthon is vagy teljesen a nemzetközi sikereken van most már a fókusz?


HA: - Nagyon szerettem volna a TEK/Bellator gálán mérkőzni, de sajnos nem kaptam rá lehetőséget. Sajnálatos, hogy a valóban eredményes magyar versenyzőket igyekeznek kikerülni. Itt minden hónapban szívesen látnak és elismerik a teljesítményt.


Hajrá Antoine!


habash_antoine_ff-2016-10-24