Kickbox EB: Ma kezdünk Mariborban!

Kickbox EB 2016! Mariborban ma megkezdődnek a csaták! Számtalan magyar versenyzőnek szoríthatunk!

Kickbox EB 2016 Maribor



Mariborban a keddi napon megtörtént a sorsolás és elkezdődhettek az elemzések. Természetesen a sportolók átmozgató edzést is tartottak, hiszen a keddi napon a Kickbox EB megnyitó ünnepsége után megkezdődnek a selejtezők.

Főképpen a ringben kell igyekezni a lebonyolítással, hiszen van olyan súlycsoport, ahol 21 versenyző indul (Elszaszer Dávidék) és, ugye, naponta csak egy mérkőzést lehetne vívni optimális esetben. A keddi selejtezők 13 órakor kezdődnek majd. A sorsolások ismeretében kezdődhetnek az esélylatolgatások. A light-contact válogatott helyettes vezetője, Olasz Attila így latolgatta az esélyeket – a sorsolás tükrében.


„- Veres Rolandnak kifejezetten jó a sorsolása, elkerüli az orosz és a német versenyzőt, törökkel kezd majd, aki világbajnoki ezüstérmes volt ugyan, de elmozgásokkal, pontos találatokkal zavarba lehet hozni. Esélye van a négy közé jutáshoz, sőt a döntőhöz is! 74 kg-ban Zsarkó Danitól minden féle képen dobogós helyet várunk, egy török-izraeli mérkőzés győztesével csap majd össze.


A török továbbjutása várható, de verhető. Jánosi Máténak nagyon kemény a sorsolása. Ugyanazzal a német versenyzővel küzd majd, akivel tavaly mérkőzött meg a világbajnokságon. Tavaly egy jó mérkőzésen alul maradt Máté, de ha most továbbjut, akkor az aktuális világbajnok, a bolgár Emanuil Dimitrov vár reá. Cél: a helytállás!


Erdei Brúnó egy számunkra ismeretlen fiatal orosz versenyzővel mérkőzik a 16 között. 84 kg-ban még nem láttunk gyenge oroszt. Nem ismerjük, csak tippelhetünk. 89 kg-ban az újonc Gács Kristófnak nagyon nehéz dolga lesz, mert azzal az ukrán VB ezüstérmes Artem Belov ellen vív majd, aki tavaly Dancsó Zoltánt verte. Itt a tisztes helytállás várható! Persze, Kristóf nem felemelt kézzel megy fel a pástra!


„94 kg-ban Dohányos András osztrákkal vív majd a nyolc közé jutásért. Az osztrák elleni mérkőzést Bandi várhatóan hozza majd. Utána viszont az orosz világbajnok lehet az ellenfele. De ez a versenyző ennek ellenére fogható, mert András sokkal gyorsabb az orosz fiúnál, aki csak kézzel kezd. Azt várom Dohányos Andrástól, hogy meglepetést fog okozni.”


A lányoknál Busa Gabriella, mint EB ezüstérmes már a nyolcban van kiemeltként. Egy norvég-német mérkőzés győztesével küzd majd. Legalább a négy közé jutást várjuk, bár tüszős mandulagyulladással szenved, így jó, hogy kedden nem mérkőzik. Az újonc Szakál Diánától helytállást várunk. Dia nagyon tehetséges, de a lengyel egy rutinosnak számító junior Európa- és világbajnok, vagyis esélyesebb.


Busa Andreának jó a sorsolása, egy lichtensteini versenyzővel kezd 4 közé, az érmét biztosnak látom, csakúgy, mint nehézsúlyban a rutinos Sélley Annáét. Veteránjainktól is érmeket várunk, jó a sorsolásuk és nagy ambícióval készültek, s érkeztek az Európa-bajnokságra.”


A ringesekre is nehéz napok és pokoli küzdelmek várhatók. Már a keddi „menü” is keménynek látszik, hiszen belorusz, montenegrói, lengyel, koszovói, és cseh ellenfelek várnak a mieinkre. A legnagyobb csata Elszaszer Dávidra vár a belorusz Shauneka ellen, - és ez még csak a 16 közé jutást jelentené! Breszkó Bence, Dropán Attila, Bordás Annamária sem fog unatkozni a ringben, szurkoljunk nekik, szorítsunk értük. Talán Géczei Robi koszóvói ellenfele tűnik relatív könnyebbnek a többieknél – ezt az ellenfelet viszont nem ismerjük!


Nagyon jó lenne mind a tatamin, mind a ringben egy jó kezdés, mert meghatározná a csapat hangulatát. Ehhez természetesen kell a jó és elfogulatlan bíráskodás is. A magyar bírói kart ezen az Európa-bajnokságon Szabó Gábor és Koczka András képviseli majd-remélhetőleg az elvárhatóan magas színvonalon!



A keddi program:

LIGHT-CONTACT SZABÁLYRENDSZER

79 kg. Jánosi Máté – Adolfs Colin (Németország) a 8 közé jutásért
84 kg. Erdei Brúnó – Alekszander Gluskov (Oroszország) a 8 közé jutásért
60 kg. Szakál Diána – Paulina Jarzmik (Lengyelország) a 8 közé jutásért



K-1 SZABÁLYRENDSZER

63,5 kg. Géczei Róbert - Menxhiqi Ilir (Koszovó) a 8 közé jutásért
71 kg. Elszaszer Dávid – Alekszej Shauneka (Fehéroroszország) a 16 közé jutásért
+ 91 kg. Breszkó Bence – Miroslav Vujovics (Montenegro) a 8 közé jutásért



LOW-KICK SZABÁLYRENDSZER

+91 kg. Dropán Attila – Tomasz Klimiuk (Lengyelország) a 8 közé jutásért
56 KG. Bordás Annamária – Nikol Gruberova (Csehország) a 8 közé jutásért


/Gregor László/



A meccseket élőben itt nézhetitek:

https://youtu.be/Iyu_hh-4KPY